3,5 милиона изработи Пирончето в тениса

13.11.2012 17:15 | Видян 1961 пъти | Гласували 1

3,5 милиона изработи Пирончето в тениса

Цветана Пиронкова е всичко, което може да се иска от една жена: тя е красива, интелигентна и доста богата. До момента за кариерата си на тенисистка високата пловдивчанка е заработила 3,5 милиона лева или 2 301 321 долара по курса от миналия вторник. При това само от наградните фондове на турнирите от световната женска тенис асоциация, без да броим допълнителните суми от рекламни договори, пише Супер 19'.

На 25 години нашето хубаво момиче може да се похвали с тези завидни успехи на корта. Тази година Цвети показа, че дори и без да защити феноменалните си точки от пробива на Уимбълдън през 2010 г., където игра полуфинал и през 2011 с четвъртфинал, тя успя не само да задържи, но и да подобри класирането си в рангистата. Пирончето завърши сезона преди седмица като достигна до 42 място или 4 места пред своята позиция от 2011 г.

Разбира се, тя е имала временни подреждания и в първите 40, но най-важна е статистиката на финала на тенис годината. За нея тя беше много успешна, тъй като внучката на великия художник Енчо Пиронков успя да си изработи 449 457 долара от участията в турнири. На всеки от тях тя изкарва средно 19 541.

Двойна беше премията ѝ за уайлд карт, с който игра на Турнира на шампионките в София. Състезанието, организирано специално заради нея, наистина успя да напълни огромната нова спортна зала Арена Армеец, пише още Супер 19'.

9000 билета, колкото Лейди Гага и Дженифър Лопес продаде Цецка за своя полуфинал с бившата номер едно в световния женски тенис Каролине Вожняцки от Дания. И за двете мачът беше щастлив. За Цвети беше признание и коронен завършек на един супер успешен за нея сезон, докато за скандинавката донесе завръщане в Топ 10 на планетата.

Така Цвети успя да затвори една прекрасна кръгова композиция на своето представяне през 2012 г. Тя започна тази толкова успешна за нея година с огромен успех в тандем с Григор Димитров на Хопман Къп – неофициалното отборно първенство на света, където нашите направиха сензационна игра и си спечелиха уважението на феновете по цялата планета. А освен това направиха и нелоши пари.

автор: Супер 19'

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !