Кобрата уплаши Роки и Кличко

12.11.2012 11:00 | Видян 3369 пъти

Кобрата уплаши Роки и Кличко

Световният шампион в супер тежка категория на професионалния ринг във версии WBO/IBF/WBA/IBO - Владимир Кличко, успешно защити титлите си, след като спука от бой непобедения до този момент Мариуш Вах.

Украинецът бе с класа над поляка и в крайна сметка спечели мача след 12 рунда и съдийско решение. Американските рефери Аделайд Бърд и Майкъл Анкона отсъдиха победа за Кличко, като и двамата дадоха по 120:107 точки в полза на украинеца.

Третият съдия Паскуале Прокопио от Канада пък даде 119:109 точки за Кличко, който регистрира 59-ата си победа в 62-ия си мач на професионалния ринг.

Двубоят в Хамбург започна много добре за Владимир Кличко, който бе доста по-активен и показа шампионска игра.

Украинецът нанесе с дясната си ръка няколко тежки удара в главата на Мариуш Вах, който не намери адекватен отговор, но все пак стана един от малкото боксьори, които са успявали да изкарат изправени на крака 12 рунда срещу Владимир Кличко, получи поздравления лично от холивудската легенда Силвестър Сталоун, изгледал битката на живо и стискал палци на украинеца.

След галата обаче шампионът, който в следващия си мач трябваше да се бие с нашия Интерконтинентален и европейски шампион Кубрат Пулев-Кобрата, би отбой.
"В рамките на 2-3 седмици ще изберем следващия ми съперник. Не изключвам той да бъде Денис Бойцов или Александър Поветкин.

Както единият, така и другият, ме удовлетворяват в качеството им на възможни опоненти. Първо трябва да обсъдим това с боксовите федерации, чиито титли трябва да защитя", обясни Кличко.

Припомняме, през септември беше обявено, че победителят от мача Кубрат Пулев – Александър Устинов ще стане претендент № 1 за световната титла на Владимир Кличко.
Кобрата спука от бой руснака, но след това ситуацията се обърна на 180 градуса.
Шефът на IBF Линдзи Тъкър първоначално обяви, че ако Пулев се наложи над Устинов, ще може да предизвика Кличко.

Сега обаче същата тази Тъкър официално заяви, че Кобрата трябва да направи още една победа, за да получи това право.

“На 22 декември ще има двубой между Томаш Адамек и Стивън Кънингам, като спечелилият срещата трябва да се бие с Кубрат Пулев или който тогава е № 1 в ранглистата, за да заеме мястото на обезателен претендент за световната титла”, изненадващо коментира Тъкър.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Няма коментари към тази новина !