Синът на Апостол Карамитев се срамува от името си

03.10.2012 15:15 | Видян 7803 пъти | Гласували 1

Синът на Апостол Карамитев се срамува от името си

Синът на великия български актьор Апостол Карамитев - Момчил, крие българския си произход. Момчил Карамитев от години е известен кинорежисьор и продуцент в Холивуд. Отвъд океана той се представя като Макс Фрийман или Едуардо Матей.

54-годишният Момчил не крие, че на Запад предпочита да не използва българската си фамилия.

"Имам няколко псевдонима. Когато човек има лесно име, това помага за контактите. При американците е така, затова бях длъжен да не използвам истинското си име", признава самият Карамитев. Той е категоричен, че не се срамува от баща си, а е по-скоро разочарован от българската действителност.

Последният удар за наследника на Карамитев е поругаването на гроба на неговите родители. Актрисата Мария Статулова и шоуменът Иван Иванов-Дядо първи съобщиха за вандалския акт.

Те показваха снимки, на които ясно се виждат липсващи букви и пластики от надгробните плочи на Карамитев и съпругата му Маргарита Дупаринова. След като разбрал за случилото се, Момчил Карамитев казал пред свои приятели, че повече не иска дори да се връща в родината си.

"За последно Момчил бе в България преди три години за премиерата на документалния филм, който направи за баща си по повод рождения му ден -17 октомври. Апостол почина, когато синът му бе на 13 години. Момчил винаги е искал да избяга от сравненията с баща си", споделя близка до Карамитев-младши.

По стечение на обстоятелствата синът на големия български актьор е много по-популярен в Холивуд отколкото у нас.

Работил е със световноизвестни актьори като Джордж Клуни, Робърт де Ниро и Клинт Истууд. В Италия се е снимал в последния филм на Федерико Фелини "Гласът на луната". Макс Фрийман признава, че работата в американската киноиндустрия е много по-лесна, отколкото в България. Въпреки че Момчил в миналото прави опити да се реализира като актьор в България удря на камък.

"Тук всеки се урежда с роля с подмазване. Това не е за мен.", признава пред близките си Момчил след като емигрира в САЩ.

И до ден днешен Момчил  не може да избяга от това, че хората  търсят външната прилика с прочутия му баща.
със световноизвестни актьори като Джордж Клуни, Робърт де Ниро и Клинт Истууд. В Италия се е снимал в последния филм на Федерико Фелини „Гласът на луната". Макс Фрийман признава, че работата в американската киноиндустрия е много по-лесна, отколкото в България. Въпреки че Момчил в миналото си прави опити да се реализира като актьор в България, удря на камък. „Тук всеки се урежда с роля с подмазване. Това не е за мен", признава пред близките си Момчил, след като емигрира в САЩ.

„Много бих искал да приличам на него. Дори моята преподавателка от НАТФИЗ проф.Надежда Сейкова ми каза, че имам прилика с него. А тя е работила с Апостол Карамитев от времето на "Ромео и Жулиета", добавя Момчил при последното си идване в България.

Момчил обаче е категоричен, че никога не би се върнал отново да живее в България.
"Какво да правя, безработен ли да стоя?", подхвърля с усмивка Карамитев-младши.

източник:България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !