Юлиян учил с Илия Павлов и Васил Илиев

30.09.2012 10:05 | Видян 4428 пъти

Юлиян учил с Илия Павлов и Васил Илиев

Агресивният и грубоват на моменти характер на оперния певец Юлиян Константинов си има своето логично обяснение. Новият неофициален лидер в Къщата на „ВИП Брадър" цял живот е бил обграден от мъжкари, които не познават компромиса. Самият той е възпитаник на митичното спортно школо „Олимпийски надежди", където учил в съседен клас с покойните вече босове на „Мултигруп" Илия Павлов и шефа на „ВИС" Васил Илиев. Там в компанията на бъдещите мутри водещият на „Аз обичам България" успял да се кали духом и да стане такъв, какъвто всички го познават днес.

Още от момче по-големият брат на волейболния ас Пламен Константинов никак не бил от кротките и често бил смъмрян от родителите си. До 18-годишна възраст бъдещият оперен певец редовно попадал в немилост пред възпитателите си и дори бил зачислен към Детска педагогическа стая заради безбройните си пакости. Редовното му общуване с училищния психолог обаче не давало никакъв резултат и напук на всичко Юлиян бил изхвърлен от няколко училища преди да успее да завърши средното си образование.

Неотдавна името му пък беше замесено в грандиозен скандал с побой над журналист. В разгар за спор за паркомясто, оперната звезда удари с юмрук в лицето водещия на „Ние и градът" по БНТ Кирил Христов.

„Винаги съм бил шумен, не съм от спокойните и уравновесени хора, не мога да стоя на едно място повече от десет минути. Едно време в дипломата ми за средно образование все имах незадоволително поведение, само накрая го вдигнаха на задоволително, за да изклася. На шефа на Детска педагогическа стая му беше омръзнало да се занимава с мен", припомня си през смях пакостливият брадър.

Именно при една от обиколките си от училище на училище попаднал и в компанията от „Олимпийски надежди". В тази напрегната мъжка атмосфера обаче от големи неприятности го спасил спортът. Малко известно е, че преди да започне да се занимава професионално с пеене, басът имал големи шансове да засенчи своя брат Пламен в спортната зала. Той тренирал с отбора на волейболния "Левски" и носел капитанската лента на тима с голяма гордост. Треньорите му предричали бляскаво бъдеще и медали, но преди да подпише професионален договор с клуба, Юлиян се разколебал. Талантът се отказал да се обрече на живот по лагери и в непрекъснат режим и
избрал да се посвети на другото си хоби - музиката.

Още докато бил в спортното училище, много се увличал по рок музиката и дори имал своя банда, която кръстил „Кокаин". С момчетата свирят по мазетата и пред малобройна публика от верни фенове. Прякорът на Юлиян по това време пък е Пърпъла. След казармата обаче свободолюбивият Юлиан направил рязък завой към класическата музика заради чичо си Борислав Бойчев, баритон в Старозагорската опера. Роднината му направо го заставил да зареже гаменския имидж на разхайтен рокаджия и почти на сила го накарал да се занимава със сериозната музика.

„Мислех, че ще мина метър. Ще взема два-три урока и ще ме оставят на мира, но се увлякох. От момента, в който ме удари бързият влак, наречен рок музика и удоволствието да имам група, съм искал това да правя. Затова не станах спортист. Всичко друго, което постигнах по-късно, е било все, за да докажа на някого, че мога и това.

В операта се втурнах със спортен хъс и се увлякох, но ако трябва да съм съвсем честен, голямата ми любов се нарича рок музика", признава днес Константинов.

Затова и навярно залага на това синовете му да не се отказват от мечтите си и ги подкрепя във всяка щуротия. Със съпругата му Юлия имат две момчета - 13-годишният Георги и Никола на пет и половина, които не проявяват интерес към оперната музика, а към спорта. Големият е тенисист, а за малкия още е рано да разкрие всичките си таланти.

източник:Уикенд

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !