На Слави му пада фатално

21.09.2012 15:15 | Видян 3351 пъти

На Слави му пада фатално

Рейтингът на Слави Трифонов стремглаво пада надолу, показват данните на пийпълметричната агенция ГАРБ от миналата седмица. “Шоуто на Слави” вече редовно е с гледаемост под 10 пункта.

Предвид факта, че догодина Дългия трябва да преподпише договора си с bTV, този рейтинг го поставя в изключително неизгодна позиция. От телевизията отдавна го понижиха в изпълнителен продуцент, а след провала на кастинга на “Гласът на България” има реална опасност Слави да стане роб на bTV, ако реши да остане в медията, научи Блиц.

Широко рекламираният сериал “Къде е Маги?” също разочарова публиката. Зрителите се оплакват, че филмът е муден, с лош звук, лошо осветление и още по-лоша актьорска игра, особено на фона на изключително успешния “Стъклен дом”. Въпреки че първият епизод е гледан средно от 1 074 000 души или малко над 45% от аудиторията, то 5-ият вече е събира едва 22 %. А за прайтайма на bTV, в който и магаре да сложиш – звезда ще стане, е грандиозен провал.

От провалите на най-голямата доскоро телевизия печели Нова тв.

През уикенда тя има по-голям пазарен дял, а рейтингите са почти изравнени с тези на bTV. Все още Нова тв е губеща само в сутрешните часове, когато Лора Крумова отбеляза триумфално завръщане.
Нито Васил Иванов, който започна своя рубрика в съботното “Събуди се...”, нито Любен Дилов-син в неделя могат да изместят сладникавата водеща, въпреки че Лора стана популярна именно в Нова тв.

Друго доскорошно лице на Нова – Цветанка Ризова, също скача при конкурентите. Доскорошната водеща на “На четири очи” пък почти е финализирала преговорите си с bTV. Тя ще се опита да прави пак публицистично предаване, но този път с Димитър Цонев всеки делничен ден от 17.00 ч. Медийни експерти предричат провал на това начинание предвид скуката, която лъха от подмазваческата журналистика и на двамата водещи.

Войната между двете телевизии обаче вече минава на друго ниво. От bTV реагираха изключително остро още на първото предаване от 10-и сезон на “Господари на ефира”.

В официално съобщение от телевизията нападнаха Нова тв, че излъчват предаването на Джуди и Маги Халваджиян. “bTV установи грубо неправомерно копиране на италианския формат Striscia la Notizia. Излъчването на предаване със съдържание, което копира италианския формат, без уредени права с правоносителите, е безпрецедентно за медийната практика в България, особено когато нарушението е извършено от национална медия, каквато е Нова тв”, обявиха най-категорично от телевизията.

И напълно забравиха, че най-малкото Слави Трифонов най-безогледно копира Дейвид Летерман, а опитите му за риалити са копи-пейст на други световни шоута. Сериалът “Домашен арест” е копие едно към едно на “Двама мъже и половина”, а “Нека говорят” на Росен Петров е комбинация от руското “Пусть говорят” и “Всяка неделя”. А за тези предавания и през ум не им минава да уредят авторските права. Още повече че в световен мащаб, дори и в Америка, никой никога не е печелил дело за авторски права за формати.

В Нова тв се говори, че това е поредният опит за рекет, който bTV се опитва да налага върху тях. Опитвали се да накарат Нова сами да свалят “Господарите” и така да прецакат братя Халваджиян.
Официално от Нова обаче отговориха, че те притежават марката “Господари на ефира” и никой не може да им влияе по отношение на програмата.

“Нова тв и продуцентите на „Господари на ефира” неколкократно поясниха, че 10-ият сезон, който стартира на 10 септември в ефира на телевизията, не е по лиценз на италианското Striscia La Notizia.

Марката "Господари на ефира" от самото раждане на предаването е валидно регистрирана на името на продуцента – “Глобал вижън”, от който Нова тв придобива правата върху бранда.


"Господари на ефира" има своя характерен и уникален стил. Зрителите се убедиха в това в пилотния епизод на предаването и ще продължат да се убеждават всяка делнична вечер в ефира на Нова”, обясниха шефовете на Нова.

 

източник: Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Хайди Монтаг топлес в пищна фотосесия

Хайди Монтаг разголва всичко за една от най-расовите си...

Канибал, сервира човешка плът на...

Осъден насилник на деца е обвинен, че сервира човешка...

Няма коментари към тази новина !