Галиано съди Диор

31.08.2012 12:45 | Видян 1418 пъти

Галиано съди Диор

Шантавелката Джон Галиано е решил да съди бившите си работодатели от Dior, за които беше главен дизайнер в продължение на 15 години и ги направи отново хит номер едно в света. Дизайнерът ще иска 15 млн. долара от милиардера Бернар Арно – един от най-богатите хора в Европа.

За да опази еврейския си пазар Диор уволни британеца от гибралтарски произход заради яка изцепка миналата година. Джон Галиано бе задържан в края на февруари 2011 г. в кафене "Ла Перл" в парижкия квартал Маре, където живеят главно юдеи, в нетрезво състояние по обвинение в изказване с антисемитски и расистки характер по адрес на двойка от кафенето.

Той отхвърли обвиненията и заведе дело за клевета, но след това поднесе извиненията си. Още една жена, оскърбена от Галиано през октомври 2010 г., подаде жалба срещу него.

Модната къща  го уволни, след като във видео, разпространено в интернет, Галиано заяви, че обича Хитлер. След това той напусна Франция малко след като избухна скандалът и постъпи в клиника за лечение на зависимости в САЩ.

Сега обаче Галиано е завел иск пред френския индустриален съд в Париж и съдебното заседание е насрочено за 4 февруари 2013 г., съобщава британският Daily Telegraph.

Заради поведението си в бара Галиано бе съден и от парижки съд, като бе наказан само с парична глоба. Както пише обаче Fashion Telegraph, делото, заведено заради публични обиди и ругатни, базирани на произход, религиозна принадлежност, раса и етнос, още не е приключило.

Неотдавна британският дизайнер бе лишен и от престижната френска награда Орден на почетния легион. Той получи наградата в Елисейския дворец през 2010 г., тръгвайки по стъпките на други видни представители на модата като Ив Сен Лоран, Марк Джейкъбс и Азедин Алая. Заради процесите и уволнението му обаче имиджът на 51-годишният  Галиано пострада сериозно. Това бе причината и за отнемането на наградата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !