Тасевски хвърля пъп на Божи гроб

30.08.2012 14:45 | Видян 3608 пъти

Тасевски хвърля пъп на Божи гроб

На Божи гроб, главното светилище на християнския свят, в Йерусалим бившият футболист на "Левски" Дарко Тасевски се канел да остави пъпчето на новородената си дъщеря. Нейната майка е носителка на титлата "Мис България" Ромина Андонова.

Дария се роди в средата на август в Израел, където съпругата на македонския национал го последва след трансфера му в "Апоел". Свещеният момент, случил се в клиниката в градчето Крият Шмона, бил проследен на живо от самият футболист.

Заради тежката бременност Ромина и Дарко отложили за след раждането посещението на гробницата в Йерусалим, в която според Евангелията е бил погребан Исус Христос след разпъването му на кръста. Божи гроб е под олтара на църква "Възнесение Христово".

Младите родители избрали неслучайно мястото, на което да оставят пъпчето на дъщеря си. Според нашите вярвания то се хвърля на място, което да предопредели бъдещето на детето. На Стената на плача, която е недалеч от Божи гроб, пък вярващите християни от стотици години поставят листчета с желания.

"Искам тук да оставим пъпчето на Дария, за да бъде през целия си живот закриляна от Господ", категорична била Ромина. Миската смени фамилията си през юни, когато тихомълком притана на Тасевски в Скопие. Ромина известно време се колебаеше къде да протече раждането - дали в България, дали в Израел, но накрая предпочете да бъде близо до съпруга си.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

На финала на Сцена на кръстопът...

Публика и артисти затвориха последната страница на...

Киро бърка Алгафари с Халваджиян

"Разговор между баща ми Нидал Алгафари и Кирил Петков...

Няма коментари към тази новина !