Руснаците ни отрязаха пътя нагоре

11.08.2012 08:48 | Видян 1685 пъти

Руснаците ни отрязаха пътя нагоре

България загуби с 1:3 (21:25, 15:25, 25:23, 23:25) от Русия и пропусна златна възможност да се бори за олимпийската титла в Лондон. Момчетата на Найден Найденов дадоха сериозен отпор на опитния тим на “Сборная”, но въпреки това силите им за финал не стигнаха.

Така България ще спори за бронзовите медали в неделя срещу загубилия от другия полуфинал. Там ще спорят отборите на Италия и Бразилия.

Нашите влязоха във полуфинала след серия от успешни игри и победи над коравите отбори на Полша и Италия. Волейболистите ни обаче нямаха ден. Особено в първите два гейма не успяха да влязат в ритъм. Играта на водещите ни играчи Цветан Соколов и Тодор Алексиев не тръгна. Единствено откритията на първенството Георги Братоев и Тодор Скримов поддържаха огъня за нашите.

Опитните руснаци пък тръгнаха по най-добрия начин. Най-резултатният играч на първенството Максим Михайлов започна да ниже точка след точка и закономерно “Сборная” поведе с в резултата след 25:21 в първия гейм.

През втората част момчетата на Владимир Алекно съвсем започнаха да играят без напрежение. Руснаците не дадоха никакви шансове на нашите и след стабилна игра в защита и отлична в атака успяха да затворят и втория гейм, този път след категоричното 25:15.

В този момент нашите сякаш се събудиха след първоначалния шок. “Лъвовете” влязоха в ритъм и започнаха да играят с повече самочувствие. Дори успяхме да поведем при 9:7 и 11:8. До края на частта се играеше точка за точка. В много важен момент опитът на Владимир Николов си каза думата. 34-годишният капитан на националния ни отбор застана на сервис и измъчи сериозно посрещането на руснаците, след което поведохме с 24:23. След това Николов направи директна точка от сервис и така върнахме гейм на Русия.

Добрата игра на българите продължи и в четвъртия гейм. България водеше с 1-2 точки през цялото време. “Сборная” обаче също показваше класа. Тодор Алексиев пропусна страхотна възможност при 21:20 за нас. След това момчетата на Владимир Алекно натиснаха и с дружни усилия стигнаха до 24:22. България върна една точка, но при вторият мачбол Михайлов прекърши надеждите на “лъвовете” – 25:23 и 3:1 за Русия.

Така пред погледа на президента на България Росен Плевнелиев и на принца на Монако Алберт II нашите не успяха да прекършат коравия тим на Русия.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !