Айдълът Тома с албум

08.07.2008 16:21 | Видян 14118 пъти | Гласували 2

Айдълът Тома с албум

"Вирджиния Рекърдс" е подбрала супер здрав екип професионалисти, които да работят по създаването на дебютния албум на Тома, победителят в "Мюзик Айдъл България"2.
Музикален продуцент на проекта ще бъде Георги Янев, един от най-известните и активни бг музиканти и артисти през последните десет години. Китаристът, учил в Бъркли Колидж, САЩ, стои като музикален продуцент зад парчета и албуми на звезди като Мария Илиева и Любо (екс-ТЕ).

Жоро е един от професионалистите в България, известен с ултра модерното си отношение към музиката и безкомпромисния си вкус. Той е основател, автор, аранжор и китарист на група Каффе и известен студиен и концертен музикант. Жоро Янев ще бъде отговорен за подбора на парчетата в албума на Тома, за финалните аранжименти и общата концепция и звучене на продукта.

Тома влиза да записва в Monte Studio, оборудвано със сериозна съвременна звукозаписна техника (Pro Tools HD, супер яки микрофони, впечатляваща банка със звуци) плюс професионализма и енергията на тон инженера Боян Ковачев, завършил саунд дизайн във Франция.

В студиото като тон режисьор се изявява и самият Владо Ампов - Графа.

В Monte са записвани всички неща на Графа, последния албум на Мария Илиева Идвам към теб, първото самостоятелно парче на Любо - "Отново вярвам".

В студиото са записани още "Хотел 2 звезди" и "БГ тв" на Руши, песни на Васил Найденов и Камелия Тодорова, а в момента там се записва и новия албум на Акага.

Репертоарът за албума на Тома вече е почти финално подбран и всички парчета вътре са с много сериозен потенциал. Албумът обещава взривяваща комбинация от иконични бг автори (Георги Георгиев от "Остава", Дичо) и чужди хит мейкъри.

За текстовете ще се вдъхновяват истински градски легенди като Тома Марков, Нуфри и Руши.

"Есента всички ще чуят нещо много яко. Албумът ми ще бъде уникално модерен рок, с който ще махаме глави.", беше краткият, но ясен коментар на Тома.

За имиджа на рок звездата ще се грижат стилистите Веселин Йорданов (моден редактор на списание MAX) и Андрей Георгиев (стилист на MAX).

И така, равносметката е следната: 12 трака (с текстове предимно на бг, плюс няколко на английски) за един модерен рок албум, който със сигурност ще се превърне в едно най-забележителните заглавия на годината.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !