Цар Киро вади компромати

11.07.2012 11:30 | Видян 1354 пъти

Цар Киро вади компромати

Година по-малко затвор за Кирил Рашков - Цар Киро постановиха върховните магистрати. Така ромският дерибей ще отиде зад решетките за 2 години и 6 месеца, а присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

До обвинения срещу Рашков се стигна след размириците в пловдивското село Катуница, станали през септември м.г. Тогава Цар Киро заплашил с убийство Веселин Христов и Иванка Петрова, които са роднини на убития Ангел Петров. Момчето бе смазано от бус, шофиран от приближени до Рашков, и според жителите на Катуница зад показното убийство стои именно Цар Киро. След смъртта на Ангел в селото настъпи погром.

„Аз не бия, направо убивам", заплашил Рашков Христов и Петрова часове преди Ангел да бъде убит. Те подали сигнал на 112. За заканата Пловдивският окръжен съд постанови 3 години и половина решетки за Цар Киро. Хората се вдигнаха на бунт срещу тиранията на Рашкови и подпалиха част от имотите му.

Върховните магистрати са категорични, че основание за налагане на условна присъда няма, тъй като подсъдимият така или иначе е проявил неколкократно и демонстративно в различни етапи от своя живот желание да не се съобразява със законите на страната ни и да ги нарушава.

„Очевидно е, че престоят му за различни срокове в местата за лишаване от свобода не е оказал
влияние и не го е мотивирал да се промени така, че да не търпи нови тежести и ограничения , каквито са последиците от осъждане за извършено престъпление", пише в мотивите си ВКС. По думите им възрастта на Рашков и неговото здравословно състояние не следва да се вземат под внимание, тъй като, ако наистина са от значение, биха го накарали да коригира поведението си.

Цар Киро посрещнал присъдата си бесен. Съпругата му Царица Костадинка намекна, че тепърва ще вадят компромати срещу политици и магистрати. „Много хора ни целуваха ръцете и са ни яли паричките. Сега ще видят те какво можем ние", заканва се половинката на Рашков.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !