Търсят милионите на Инкасото по метода "Белнейски"

10.07.2012 11:45 | Видян 1389 пъти

Търсят милионите на Инкасото по метода

Магистратите ще пуснат в ход нова хитра тактика в опит да разберат къде Георги Енев е скрил парите от инкасото. 33-годишният мъж, прочул се след обира на 1,47 млн. лева като Жоро Инкасото и Жоро Милионера, се предаде доброволно миналия четвъртък, след като в продължение на две седмици успешно се изплъзваше от родната полиция.

През четирите дни, откакто е под ключ, Енев все още не казва и дума за имането. В момента той е настанен в единична килия в ареста. Очаква се в близките дни да бъде преместен в по-голямо помещение, където разследващите да вкарат т.нар. камерници - пандизчии, които сътрудничат на полицията и прокуратурата, в замяна на което присъдите им биват намалявани значително.

Камерниците ще направят всичко възможно да спечелят доверието на Жоро Инкасото и след това уж случайно да го питат къде е скатал пачките. По подобен начин процедираха и разследващите по делото за убийството на сестричките Росица и Христина Белнейски. Тогава в килията при единствения обвиняем  по делото Лазар Колев беше внедрен Владимир Славов - Иширковеца. Иширковеца помогна за осъждането на Колев, като обясни пред съда: Tой се разкая пред мен в момент на депресия и призна за убийството. Едното момиче е било оставено в офис на вуйчото на Лазар - Паун Лазаров. Не лично при него, а при негов познат.

"Лазар каза, че това е станало случайно, защото е бил много пиян." Сега магистратите се надяват щастливата развръзка да се повтори и при Жоро Инкасото. Засега младият мъж все още запазва самообладание и не е споделил и дума за парите дори пред адвоката си Георги Кутрянски.

„Обади ми се по телефона и каза: „Аз съм момчето, което изчезна с милион и половина." В първия момент помислих, че си прави майтап.Но после разбрах, че действително е Енев. Бях запознат само бегло със случая от това, което публикуваха медиите. Обясних му, че ще ми трябва време, за да видя кой е разследващият прокурор и да ми се обади пак. Свързах се със зам. окръжния прокурор Галин Гавраилов и му съобщих за  телефонния разговор. Малко по-късно Енев отново ми позвъни. Мисля, че беше от уличен телефон.Казах му къде се намира кантората ми и той дойде", обясни вчера Кутрянски.
Клиентът му обаче така и не дал да се разбере каква версия си е избрал, за да лежи в затвора колкото се може по-малко годинки.

Има и вариант, при който Енев да се съгласи да изтърпи наказанието, което ще му определи съдът, а след като то изтече, да си харчи откраднатите пари, както намери за добре. Единственото, което би могло да провали този план, е, ако парите са закопани в земята и изгният.

източник:България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !