Явор Гърдев снима в Холивуд

27.06.2012 15:30 | Видян 1645 пъти

Явор Гърдев снима в Холивуд

Българският театрален и филмов режисьор Явор Гърдев ще снима филма "Тезей" по мотиви на древногръцкия мит за минотавъра и за героят, който успява да го победи.

Фантастичните същества в лентата ще бъдат създадени от Джоузеф Пийпи, работил над персонажите от филма на Джеймс Камерън "Аватар", съобщи "Холивуд рипортър", пише die.bg.

Гърдев, член на журито на 34-ия Московски международен кинофестивал (ММКФ), дебютира в киното през 2008 г. Преди това поставя спектакли по пиеси на Достоевски, Вирипаев и др. Кинодебютът "Дзифт" носи на Гърдев няколко награди, включително и отличието за най-добър режисьор на 30-ия ММКФ.

Филмът за Тезей ще бъде продуциран от компанията Kalliope Films, която през 2013 г. ще представи филма "Хензел и Гретел в 3D". Компанията е събрала екип от суперпрофесионалисти, подчертава "Холивуд рипортър". Сценарият на "Тезей" се пише от Кира Мадало Сесей, тя ще е и продуцент на лентата.

Визуалните ефекти ще са дело на Кори Кучон, работил над "Спайдърмен 2". Компанията Kalliope Films вече провежда кастинг за изпълнител на ролята на Тезей, пише още dir.bg.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !