Конфискуват хотели на Мая Илиева

11.06.2012 12:45 | Видян 6219 пъти | Гласували 1

Конфискуват хотели на Мая Илиева

Преди дни три от хотелите на Мая Илиева в Слънчев бряг - незаконно построеният върху пясъка „Дюн", "Астория" и „Орел", бяха сложени на тезгяха от реномирани агенции за недвижими имоти. Общата сума, която вдовицата на Жоро Илиев се надява да прибере за тях, е 30 милиона евро. Цената на хотелите е силно занижена, реално имотите струват поне двойно повече, твърдят брокери.

Според туристически босове Мая Илиева е готова да смъква още цената, тъй като целта й е да продаде хотелите до есента, за да изпревари влизащия в сила Закон за конфискацията.

Законът за отнемане на необяснимото богатство бе приет през май, но все зще не е влязъл в сила, тъй сато срещу него има подадени жалби във Върховния касационен съд. Юристи прогнозират, че ще мине поне година, докато законът започне да се прилага.

Законът лови Мая Илиева като вдовица на Георги Илиев, тъй като предвижда конфискация на имоти
на мафията, без гангстерите да имат влязла в сила присъда. Босът на ВИС-2 Жоро Илиев бе с чисто съдебно досие, ако изключим осъдителната му присъда за хулиганство, наложена му след побоя над Слави Бинев в БИАД. Присъдата за изнасилване на Главния не се брои за престъпление, тъй като висаджията бе помилван от Желю Желев през 1991 г.

Близки до Мая Илиева твърдят, че вдовицата на Жоро Илиев е много притеснена след приемането на Закона за конфискация и че търси всевъзможни варианти за препиране на милионите и заличаване на следите им. Така например Мая Илиева вече е прехвърлила на съмнителни офшорни фирми повечето от хотелите си, в това число и незаконно построения „Дюн". От своя страна новите тайнствени собственици, които навярно са фиктивни и играят ролята на „бушони", опитват да шитнат хотелите на ВИС-2 в Слънчев бряг на чуждестранни инвеститори.

Хотелите били предлагани на руснаци, испанци и германци, но инвеститорите бързо научавали чия собственост са били предлаганите им на изгодна цена имоти и замразявали преговорите.

Мая Илиева ще бъде разследвана от данъчните и за парите, които придоби от продажбата на къпалнята „Мария Луиза", яхтата „Маями", както и още десетки хотели и имоти на Жоро Илиев, които тя разпродаде след убийството на Главния през юли 2005 г.

Опитът на Мая Илиева да разпродаде хотелите си по морето, преди те да бъдат конфискувани, бе успешно приложен от друга гангстерска вдовица - Ангелинка Димитрова. Съпругата на Косьо Самоковеца продаде на банкерката Петя Славова баровския „Константин Плаза" на Боровец изпод носа на Комисията „Кушлев". 

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !