Духова музика, джаз, суинг...на Sprit of Burgas 2012

08.06.2012 11:00 | Видян 1505 пъти

Духова музика, джаз, суинг...на Sprit of Burgas 2012

Тридневен празник за ушите, очите, телата и душите ще предложи на гостите на SPIRIT of Burgas сцена BraZZoBraZZie.

Сцената, посветена на богатството, красотата и сладката лудост на духовата музика, е подготвила пъстра, красива и жизнерадостна програма от джаз и суинг, фънк и фюжън, етно и латино, стара градска музика и реге.
 
Сред имената, които ще се качат на BraZZoBraZZie, са младите фънкари от SOUTHWICK, към които ще се присъедини и очарователната Рут Колева, латино фуриите Tumbaito с Калин Вельов, на които, специално за SPIRIT of Burgas, ще гостува една от световните звезди на съвременната латино музика – Frankie Morales, днешните владетелки на суинга в България – дамското трио Sentimental Swingers, които, заедно с Михаил Йосифов секстет, ще върнат времето 80 години назад, както и оркестърът за разнообразни духови безобразия Brazz ViliDJ.

Сцена BraZZoBraZZie е наследникът на досегашната Jazz & Blues сцена, а виновникът за нейното случване се нарича Брас Асоциация - идейна структура, създадена през 2008 г. от тромпетиста Михаил Йосифов и тромбониста Велислав Стоянов – едни от най-добрите, активни и търсени съвременни духови (и духовити) музиканти в България.

Брас Асоциация събира музиканти от различни поколения и с различни музикални търсения, обединени от любовта към духовата музика, които до голяма степен оформят облика на днешната музикална сцена в България.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !