Брад Пит с як ланец и дълга коса в Кан

23.05.2012 11:12 | Видян 4464 пъти | Гласували 1

Брад Пит с як ланец и дълга коса в Кан

Брад Пит не беше в настроение при представянето на новия си филм “Убивайки ги нежно”, чието френско заглавие гласи: “Коган – сладка смърт” вчера. Той заяви най-отговорно, че пресконференциите в Кан преди 13 часа го тормозят и не бива никога да се организират. Причината беше, че още в 12 часа американецът беше принуден да пристигне, за да направи фотосесия на терасата на фестивалния дворец и да даде интервюта преди срещата със световните медии.

Мнозина се изненадаха от имиджа на звездата. Брад дойде със златни ланци, като български борец от 90-те години, под V-деколтето на простичкия си бял тишърт. Бежово костюмче допълваше неговия имидж на бунтар със свободно пусната дълга коса. Явно това трябваше да напомни за златните му години от “Легенди за страстта”.

Снощи на премиерата обаче звездата бе преобразена. Усмихната, раздаваща бая време автографи на случайните зяпачи около червения килим, в перфектен втален черен смокинг, идолът от Холивуд беше перфектен.

Продуцираният от него филм, режисиран от новозеландеца Андрю Доминик е втора работа на двамата след “Убийството на Джеси Джеймс...”. И този път екшънът е здрав, ала по-важни за Брад са социалните послания. За “Убивайки ги нежно” той е взел роман от предишната голяма криза от 70-те години и го е адаптирал през 2008 г.

Така действието попада насред президентската кампания в зората на банковия и финансов колапс, в който все още живеем.

“Америка не е държава – тя е фирма, просто бизнес”, гласи една от култовите реплики на героя на Пит. Която явно и той споделя. Модата на такива послания продължава и в петък, когато се очаква краят на Америка да бъде пророкуван и от Кроненбърг в неговия нов филм “Космополис”.

Днес най-много внимание прикова новата продукция на колегата му класик Бернардо Бертолучи “Аз и Ти”. В същото време журналистите налетяха на Кайли Миноуг, която се върна към актьорството заради странния филм “Свещени мотори”.

Въпреки че Кан тези дни получи и специална награда за насърчаване на авторското кино като филмите са представяни не през звездите, а през режисьорите си, пресата на място се пъне да следва по петите шоузвездите.

Не по-малко място в медиите от премиерен филм заслужиха бесните танци на Парис Хилтън във “ВИП руум”. Тя направи всичко възможно да привлече вниманието, защото съперницата й за титлата Кралица на американското висше общество Ким Кардашиян и Канае Уест блестяха на конкурентно парти.

Рапърът построи специална сцена в друга от дискотеките на Кан, където ще представи свой филм. За супер партито се очаква самата Бионсе. Джей Зи също се движи с антуража си по “Кроазет”, дебнат от папараци.

И докато младите знаменитости се забавляват, старите кримки продават на зелено филмите си на пазара, който върви успоредно с фестивала.

Ударът на деня беше направен от Никол Кидман, чиято лента “Грейс”, посветена на загиналата принцеса на Монако и холивудска прима Грейс Кели направо удари джакпота. Дори без да са я видели, я купиха в Италия, Австралия, Скандинавия, Германия, Латинска Америка и къде ли още не. Никол ще блести и на феста в Кан с цели 2 филма, като “Вестникарчето” има премиера утре.

Звездите на “9 седмици и половина” Ким Бесинджър и Мики Рурк пък се събират за “Черния ноември”. Джерард Бътлър от “300” е малко разочарован от липсата на особен интерес към него и филма, който се опитва да продаде на кинопазар и предпочита да си прекарва времето на яхта. Особено, след като и времето в Кан се оправи.

Докато валеше, залите дори за най-трудно разбираемите филми бяха толкова претъпкани, че мастити критици оставаха извън тях.

По тази причина организаторите си имаха сериозни проблеми. Редакторът на “Файненшъл Таймс” ги наруга, след като дори в 8,10 ч. сутринта не могъл да намери място за прожекцията в 8,30.

Защото, ако за Брад Пит денят започва в 12 и той недоволства, журналистите търчат по плаца пред фестивалния дворец още от ранни зори.

автор: БОРИС АНГЕЛОВ-ПРАТЕНИК НА 19’

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Няма коментари към тази новина !