Последните думи на Катя Филипова : "Трудно ми е да дишам!"

15.05.2012 12:00 | Видян 2731 пъти

Последните думи  на Катя Филипова :

Певицата Катя Филипова, която загубихме на 13 май, починала в ръцете на съпруга си Крум Калъчев и на своята братовчедка Ани, която пристигнала специално за рождения й ден от Варна, научи „Всеки ден".

Трагичното събитие се разиграло за минути призори. Катя била станала и гледала телевизия, все още придремвайки. Изведнъж казала на братовчедка си: „Ани, трудно ми е дишам, трудно ми е да дишам!" Веднага роднината събудила и съпруга й Крум Калъчев и извикали Бърза помощ. Певицата, пребледняла нечовешки, издъхнала за минути, а идването на лекарите било само за констатация на смъртта. Филипова си отиде от белодробна емболия - тромб, прекъснал притока на въздух в дихателния орган.

Изпълнителката на „Незабрава" се оплаквала напоследък от затруднения в дишането. Съпругът й, известен не само като голям музикант, но и като изключително добър човек, на няколко пъти пожелал да я заведе на лекар. Катето все отлагала.

Знаела, че джипито й е в отпуск до 22 май, и не искала да го притеснява. А и може би не е искала да доверява на друг проблемите си. „Ще изчакаме", било последното й решение.

Сред музикалните среди броди предположение, че естрадната легенда ще бъде кремирана. Това обаче засега не е потвърдено от нейното семейство.


Поклонението е утре, и от 12 часа, в столичната църква „Св. Параскева", на 200 метра от къщата на бул. „Васил Левски", където певицата живя 15 години. Едва от десетина години насам тя и съпругът й се нанесоха в апартамент недалеч от НДК с удобства, отговарящи на статута им на известни и уважавани артисти.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !