Пламен Трифонов: Да търсят връзка между Карбовски и Чеци

03.05.2012 16:45 | Видян 3675 пъти

Пламен Трифонов: Да търсят връзка между Карбовски и Чеци

Пламен Трифонов беше първият и единствен обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. 28-годишната майсторка на детски играчки от козлодуйското село Хърлец бе удушена в храстите на парка в София и открита там два дни по-късно на 10 юли. Срещу Трифонов е повдигнато обвинение за тежкото престъпление и той беше задържан за 4 месеца в ареста, след което е освободен от килията с мярка за неотклонение подписка. До 27 април Пламен Трифонов е сочен за единствения извършител на убийството. Той даде първото си интервю за най-тежкия период от живота си пред „България Днес".

Г-н Трифонов, как научихте новината, че вече не сте обвиняем по делото за убийството на Яна Кръстева?

- Никой не ми се е обадил официално да ме информира, научих от адвоката си, институциите    официално не са ме информирали.

- Как се чувствате след тази развръзка?

- Няма да крия - чувствам се в пъти по-добре. Това бяха най-ужасните 9 месеца в живота ми и ще ми трябва много време да се излекувам от емоционалната атака срещу мен. Винаги съм вярвал в правосъдието и най-вече в професионализма на апелативния съд, а експертизите доказаха по безспорен начин моята невинност. Експертите от СДВР явно са работили под натиск и на базата на тяхната експертиза 9 месеца бях сочен за убиец.

- Разкажете как се промени животът ви през последната година?

- Само в негативна насока до този момент. Не мога да си намеря работа и досега например. Живея на гърба на родителите си, защото никой не иска да ме наеме, докато съм забъркан в това жестоко престъпление. Изпуснах страхотни възможности за реализация заради категоризацията ми на обвиняем.Всичко повлия и психологически, и материално на цялото ми семейство. Близките ми бяха по- стресирани и от мен. Жена ми е стресирана и се наложи да преместя детето си в друго училище заради подигравките на другите деца, но съм доволен, че истината излезе наяве.

- Как протичаха разпитите в полицията и престоят в ареста на „Г.М. Димитров"?

- Държа да подчертая, че срещу мен не е употребявано физическо насилие да признавам или да говоря каквото и да било, но психическото насилие за мен беше смазващо. Имаше някои привиквания в полицията без адвокат, което впоследствие разбрах, че не е правилно. Но мен не ме е било страх, защото не съм убил Яна. Сядал съм два пъти на детектор на лъжата и съм го казвал това. В килията бях на третия етаж при задържаните за най-тежките престъпления. Нямал съм спречквания с никого. Работех предимно над себе си през тези 9 месеца, четях повече литература и си правех планове за бъдещето, защото винаги съм вярвал, че истината ще възтържествува.

- Обвиняваш ли някого за преживяното?

Да. Обвинявам разследващите по случая, тъй като бяха подведени от лицето Таня Иванова, както и част то журналистите, които изписаха доста неверни неща за мен. Кому беше нужно експертизите да се правят в чужбина, когато и тук можеше да се докаже, че тези косми не са мои. Няма ДНК от мен по убитото момиче. В този ред на мисли визирам журналиста Мартин Карбовски, на когото отказах да се явя в предаването и за да си  вдигне рейтинга,  той направи неща,  които не му правят чест и са в разрез с етиката. Опита се да изземе функциите на съда и прокуратурата, кани ме да се срещам със свидетеля Рогачев в ефир, но това му беше отказано и всичко това рефлектира върху мен.

Слуховете, които след това чух, тъй като не познавам нито Карбовски, нито Рогачев, е, че се познават отпреди доста години и Рогачев го е возил редовно, докато работи в Дарик радио. Разследващите трябваше да проверят изнесената информация от таксиджията и да не забравят свойството на паметта,  че преди 5 месеца малко хора могат да си спомнят на определена дата кога и какво са правили в определени часове и минути.

Този човек явно не ме е виждал и не ме познава, тъй като не посочи характерен белег, който имам, и човек, кой то ме е виждал, няма как да не забележи и запомни. Как този Чеци е стигнал точно до Турция, страната, където няма споразумение за екстрадиция с другите държави. Защо не бяха проверени в самото начало връзките на Русинов и Карбовски - водещият, който ме анализира и говори срещу мен, без дори да ме познава.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кортни Кардашиян се страхува, че...

Кортни Кардашиян прави откровено признание в...

Бързите удоволствия: лек или зависимост?

Когато сме имали тежка седмица или тежък ден, когато...

Няма коментари към тази новина !