Гуна Иванова в журито за фестивала „Пирин Фолк” – Сандански 2008

24.06.2008 15:34 | Видян 83295 пъти | Гласували 3

Гуна Иванова в журито за фестивала „Пирин Фолк” – Сандански 2008

Достолепието на българската фолклорна традиция Гуна Иванова бе специално поканена от организаторите на престижния международен фестивал „Пирин Фолк” – Сандански 2008 /16-то издание/ да бъде част от професионалното жури, оценяващо младите таланти. То имаше нелеката задача да оценява кандидатите за участие във фестивала, явили се на двата предварителни кастинга, които се проведоха на 21 юни /събота/.

Организаторите на конкурса – ТВ МСАТ и Община Сандански – определиха селекционното жури да бъде в състав: народната певица Гуна Иванова, /която спечели Първата награда за изпълнител на Пирин фолк 2007/, фолклорната изпълнителка и музикален журналист от Регионалния телевизионен център в Благоевград Десислава Димчева, доказаната у нас и в Сърбия певица Рени, /която спечели три награди от “Пирин фолк” 2006 с песента си “Моя Българио”/, композиторът Константин Бахаров/, който работи за един от най-популярните поп изпълнители у нас/, както и представители на организаторите - от MSAT Виктория Миткова-изпълнителен директор на телевизията и Светлана Фурнаджиева - директор на фестивала “Пирин фолк” 2008, а от община Сандански, музикалния педагог Здравка Гошевска.

Гуна Иванова сподели впечатленията си от предварителните кастинги:
„Бях изключително строга, изключително взискателна. Аз дълбоко уважавам младите хора и съм категорична, че трябва да им се дава път за изява. Но аз дълбоко уважавам и се прекланям пред Македонската песен. Именно тя е тази, която и до ден днешен спасява фолклорната песенна традиция от гибел. Затова бях строга – искам изпълнителите, които ще се предсатвят на престижния фестивал „Пирин Фолк” – Сандански 2008 да представят точните песни, стойностните песни и да осъзнават значимостта на тези песни и на своята отговорност, излизайки на тази висока сцена.”

Одобрените песни и изпълнители ще станат ясни днес - /вторник /24 юни, а утре -25 юни ще се проведе и жребият, по който участниците ще се представят в двете конкурсни програми на фестивала.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !