Жив зверилник на Калотина

11.04.2012 09:30 | Видян 1387 пъти

Жив зверилник на Калотина

Митничарите при Калотина изпаднаха в див ужас, когато десетки змии и гущери плъзнаха от раницата на младеж от Пловдив. 20-годишният пренасял нелегално контрабанден терариум с екзотични влечуги. Той се опитал да влезе в страната пеша с огромна туристическа раница на гърба. В нея били натъпкани 32 влечуги, сред които 10 змии боа удушвач, американски смок, три кралски питона, два смока, три жълтобузи костенурки, две черни костенурки, три млечни жаби, три оранжеви жаби, два гущера Сцинг, гущер Агама и два паяка Тарантула.

Младежът обяснил, че пътува от Чехия, откъдето е взел влечуги. Той е арестуван, а разследването по случая продължава.

Междувременно стана ясно, че е разбита и мрежа за контрабандни бебета-змиорки за 1,6 млн. евро. Т.нар. Сочна операция на испанската полиция осуети организация за незаконен износ от Европейския съюз към Азия на 5 000 кг. бебета-змиорки годишно. В рамките на операцията са арестувани 14 души и са конфискувани 1 585 кг. от защитения вид змиорки на стойност повече от 1,6 милиона евро.

Операцията е подпомагана от българските митнически власти, след като на 29 декември миналата година 120 кг. змиорки от критично застрашения вид бяха задържани на Митница Аерогара София. Тогава беше установено, че змиорките са били пакетирани в Галисия и след това са транспортирани с чартърен полет до София.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Няма коментари към тази новина !