Международният фестивал "В двореца" навършва 10 години

09.04.2012 15:30 | Видян 911 пъти

Международният фестивал

“В Двореца” е водещо събитие за България и региона, което представя най-новите международни тенденции на работа в областта на късометражното кино и дигиталните медии.

През изминалите девет години "В Двореца" промени не само разбиранията ни за кино, но и създаде специален фестивален облик на Балчик и ДКИ - КЦ Двореца

„Предстоящото Десето юбилейно издание на фестивала за първа година ще се проведе и в град Варна, но достойно ще защити постигнатото досега, като предложи богата и уникална филмова програма и серия от инициативи и съпътстващи събития, интересни за широката публика и полезни за всеки млад кино професионалист“, споделя директорът на фестивала Цанко Василев.

Традиционно ядрото на Фестивала съставляват състезателните програми (международна и национална), съпътствани от различни специални прожекции. Филмовата секция през 2012 година ще представи около 150 кратки филми от България и света, разпределени в тематични блокове.

Програмата ще включи голям процент европейски заглавия, като всеки филмов блок съдържа поне един филм от страни с нисък аудио-визуален капацитет. 85% от състезаващите се филми ще бъдат премиерни за България, а 30% от тях ще имат своята световна премиера на МФКК “В Двореца”.

Общият награден фонд, който ще бъде разпределен по различните състезателни категории е 10 000 евро. Фестивалът приема заявки за участие от България в категориите игрален, документален, анимационен и експериментален филм до 15-ти април.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мистичният Умами е глутамат -...

И днес е ден за преяждане, та сме длъжни да разкажем...

Отиде си певецът на I Promissed...

Ник Кеймън, британски модел и попзвезда от 80те години си...

Няма коментари към тази новина !

*}