Игрите на глада на крачка от рекорд

26.03.2012 11:45 | Видян 1266 пъти

Игрите на глада на крачка от рекорд

Филмът "Игрите на глада", чиято световна премиера беше на 23 март, е на път да постави рекорд в бокс-офис класацията в САЩ и Канада през първия си уикенд, съобщава Би Би Си.

Само в петък, на 23 март, лентата е събрала от продажбата на билети в Северна Америка, над 68 милиона долара. Очаква се през първите три дни на екран тя да донесе на създателите си 140-150 милиона долара, което ще е абсолютен рекорд. Пред кината по цял свят се извиват огромни опашки на чакащи за билети.

Досега с най-добри постижения в бокс-офис класацията през премиерния си уикенд можеха да се похвалят филмите "Хари Потър иДаровете на смъртта", събрал 91,1 милиона долара, следван от "Здрач 2: Новолуние ( 72,7 милиона долара) и "Здрач: Зазоряване - част 1" ( 71,6 милиона долара).

Филмът "Игрите на глада" на режисьора Гари Рос е основан на първия роман от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс. Книгата е отпечатана в тираж от 3 милиона екземпляра само в САЩ. В лентата участват Дженифър Лорънс, Уди Харелсън, Лени Кравиц, Доналд Съдърланд, Уес Бентли, Елизабет Банкс, Стенли Тучи, Джош Хътчерсън, Лиъм Хемсуърт, Тоби Джоунс.

снимка:cinefish.bg

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !