Издават юбилеен албум в памет на Джанис Джоплин

22.03.2012 16:15 | Видян 1835 пъти

Издават юбилеен албум в памет на Джанис Джоплин

Юбилейният двоен албум “The Pearl Sessions", трибют към легендата на блус и рок музиката Джанис Джоплин, излиза на 17 април  (вторник) от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. The Pearl Sessions ще включва едноименния и последен шедьовър-албум на Джанис Джоплин, както и новооткрити студийни записи, 9 неиздавани парчета и концертни записи. Двойният албум е музикален портрет и ретроспекция на последните и най-динамични творчески години от живота на Джанис Джоплин преди трагичната й смърт, наричана „Кралицата на рок енд рол музиката” и „Кралица на Психеделичния соул”.

Оригиналният албум „Pearl” излиза за пръв път на 11 януари 1971 година, три месеца след смъртта на Джанис Джоплин на 4 октомври 1970 год. Това е и последният студиен албум на певицата и посмъртното завещание за  неуспоримото творчество на американската соул, блус и рок певица. Pearl или Перлата е името, с което Джанис Джоплин е наричана от най-близките си хора и приятели.

„Pearl” е единственият албум, който тя записва с „Full Tilt Boogie Band”, групата, с която Джанис Джоплин участва на фестивала „Festival Express”. Албумът престоява 9 седмици на върха на класацията за продажби на албуми – Billboard 200 chart. “Pearl” включва някои от най-известните и обичани песни Джанис Джопллин, включително кавър версията й на парчето на Крис Кристоферсън "Me and Bobby McGee", както легендарното акапелно изпълнение на "Mercedes Benz".

Докато събират материал за юбилейния двоен проект „The Pearl Sessions”, с който се отбелязват 40 години от смъртта й, екипът открива неиздавани досега записи, продуцирани от легендарния Пол Ротшилд. Той е продуцент на първите пет албума на The Doors и на последния на Джанис – “Pearl’.

„The Pearl Sessions” събира за пръв път на едно място оригиналните моно версии на 45 сантиметровите LP плочи, както и новооткритите версии, извадки и вокали от класическите парчета в оригиналния албум Pearl. За феновете на певицата ще бъде невероятно преживяване да чуят неиздаваните студийни записи на Джаплин ; разговорите й в приятелската обстановка и множеството шеги в компанията на Пол Ротшилд и музикантите Full Tilt Boogie Band, докато работят върху един от най-съществените албуми в историята на музиката.
Съдържание на CD1 от „The Pearl Sessions”: оригиналният албум Pearl и оригинални моно сингъли от албума ("Cry Baby," "Get It While You Can," "Me and Bobby McGee").
Съдържание на CD2 от „The Pearl Sessions”: бекстейдж записи, разкриващи факти около записа на Pearl, разговори в студиото, демо версии и 9 изцяло завършени, но неизползвани парчета за албума.

„The Pearl Sessions” показва нов аспект от живота на Джанис Джоплин и огромното влияние на музиката й.

На 13 март от каталога на Columbia/Legacy Recordings  излезе концертният  албум „Live at the Carousel Ballroom 1968: Big Brother and the Holding Company featuring Janis Joplin”, направен на 23 януари 1968 г. от легендарния звуков-инженер Оусли Стенли по прякор ‘’Мечката’’. Преди една година той загива трагично в автомобилна катастрофа в Австралия. Албумът се посвещава на паметта му.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !