Защо брюнетките са по- предпочитаните жени?

20.03.2012 10:15 | Видян 3005 пъти

Защо брюнетките са по- предпочитаните жени?

Всеизвестен факт е, че мъжете предпочитат блондинки, но наистина ли е така? Ако погледнете която и да е класация на най-секси, привлекателни и желани жени, ще забележите, че преобладават брюнетките за сметка на всички останали. Оказва се, че господстващият стереотип не е истина.

Според най-новите изследвания става ясно, че мъжете оценяват русите жени като изглеждащи по-млади, и обратното. Е, това е страхотна новина за блондинките, тъй като всяка жена иска да изглежда по-млада. Същевременно младостта се асоциира и с незрялост, повърхностност и лекомислие. От тази гледна точка брюнетките имат предимство, защото мъжете ги възприемат за по-зрели.

Много мъже смятат, че брюнетките са по-независими и самодостатъчни, което новина за тях, тъй като те постоянно се страхуват да не загубят своята независимост във връзката си. Брюнетките създават впечатление, че знаят как да бъдат само и могат да правят много неща сами, без нужда от нечия помощ.

Блондинките от друга страна изглеждат като недостатъчно независими и прекалено прилепващи се към половинките си

Мъжете намират за по-лесно да заговорят блондинка в парка или в бара, тъй като те са по-отворени и комуникативни от брюнетките. Това е в съзвучие с разпространеното схващане, че блондинките обичат да се забавляват и са склонни към приключения, докато от брюнетките се очаква да са по-затворени и сериозни

Мъж, който търси момиче само за флирт сигурно би предпочел блондинка, но мъж, който иска сериозна връзка със сигурност би предпочел брюнетка.

Смята се, че брюнетките са по-малко темпераментни. Горещият темперамент и страст са големи предимства – във филмите, но не толкова в реалния живот. Затръшване на врати, чупене на чинии, крясъци и счупени вази – звучи ли ви това като нещо, което искате всеки ден?

Проучвания показват, че мъжете възприемат блондинките за малко по-темпераментни отколкото брюнетките, поради което предпочитат именно брюнетки. Най-темпераментни според мъжете са червенокосите.

Проучвания показват, че жените с по-тъмна коса и без грим имат по-голям шанс да получат позицията след интервю за работа. Те просто изглеждат по-схватливи и работодателите ги предпочитат пред останалите.

Мъжете като цяло също мислят, че брюнетките са по-схватливи, особено когато трябва да се планирапътуване, трябва да се подаде жалба или е станала грешка при хотелската резервация.

Брюнетките са по-интелигентни. Фактът, че има толкова много вицове за глупави блондинки казва всичко. Но наистина ли е така. Според мъжете, това е така, поне до някаква степен, тъй като според тях брюнетките са по-интелигентни от блондинките.

Мъжете асоциират кафявата коса със сериозни умствени способности, а русата коса със забавлението.
Брюнетките са по-верни. Имайки предвид факта, че мъжете възприемат брюнетките като по-сериозни и по-малко склонни да флиртуват, те ги смятат и за по-верни. Предполага се, че блондинките са изкушени от забавления и партита, което пък може да доведе до изневяра.

Брюнетките са по-отговорни когато става въпрос за връзки и не са склонни да флиртуват с други мъже. Мъжете мислят, че изглеждат по-успешни когато имат брюнетка до себе си

Повече от половината мъже вярват, че от брюнетките стават най-добрите съпруги, заради тяхната лоялност и почтеност.

източник: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Михалис Хаджиянис идва с най-големите...

Суперзведата на гръцката музика излиза на сцената на...

Тенденция 2024: Тези дамски чанти ще...

Чантите са не просто аксесоари, те са основна част от...

Няма коментари към тази новина !