Корн, Армин и Марк Найт на “Spirit of Burgas 2012″

15.03.2012 18:00 | Видян 2607 пъти

Корн, Армин и Марк Найт на “Spirit of Burgas 2012″

Хардкор групата “Korn” ще бъде хедлайнер на петото издание на фестивала “Spirit of Burgas”, който тази година ще бъде на 3, 4 и 5 август.

Тази година “Спирита” ще си партнира с най-големия фестивал за електронна музика у нас–Solar Summer Festival. На родна сцена ще миксират обявеният за номер едно диджей в света Армин Ван Бюрен и кралят на хаоса Марк Найт.

Организаторите ще обогатят стилово програмата с най-големите звезди от световната хаос и електронна сцена. Хедлайнери на основната сцена на последната вечер от фестивала ще бъдат музикантите от Корн. Предишните два дни ,петък и събота, ще са не по-малко интересни. На пулта със сериозна парти екипировка ще се качат холандската звезда, покорил цял свят, Армин Ван Бюрен и култовия английски диджей в съвременната хаус музика Марк Найт.

Истинско музикално чудо очаква българските меломани. През първия уикенд от август на Централния плаж в Бургас няма да ви трябват джапанки, а настроение и заряд за грандиозно парти.
В петата юбилейна година организаторите са подготвили големи изненади. Освен традиционните главна сцена и Jack Daniel`s Rock Stage, тази година на “Spirit of Burgas” ще има и три нови сцени: Solar Dance Arena, BraZZoBraZZie и Hip Hop сцена.

Solar Dance Arena ще има отделен вход и във всеки от трите дни е подготвила да големи имена от електронната сцена. BraZZoBraZZie е наследник на досегашната джаз и блус сцена. Тук ще има изключително разнообразие от тилове – джаз, блус, суинг и браз сцени.
Имената на Hip Hop сцената предстои да бъдат обявени, но организаторите обещаха да не отстъпват по нищо на изпълнителите на основната сцена.

Освен музикалните сцени на зоната на фестивала ще има много места за развлечение и “афтър партита”. Ще бъде изградена специална рампа за екстремно колоездене, денс зона за уроци по танци, безброй барове и дори ..фитнес зала.
Кметът на Бургас Димитър Николов очаква градът “да се пръска по шевовете” през август. След като с гръм и трясък влязохме във европейските класации, кметът обеща да извоюва на страната ни още по престижни позиции в световните фестивални класации. “Само търговски център няма да има на терена”, пошегуваха се организаторите.

За всички гости на фестивала Община Бургас е подготвила безплатни охраняеми паркинги. Синя зона на улиците около фестивала няма да има. И тази година живеещите в района на фестивала ще получат безплатни пропуски като компенсация за безпокойството. Директорът на фестивала Стефан Еленков обяви, че за първи път ще бъде използват система за “саунд одит”, която ще контролира нивото на звука, за да осигури комфорт на бургазлиите.

За пръв път билетите за Spirit of Burgas ще бъдат разделени на две зони – 3-дневен пропуск за старата част на феста (без Solar stage) с промоционална цена от 120 лева до 31 март и 3-дневен пропуск само за Solar stage с промоционална цена от 80 лева до края на март. Билетът за целия фестивал пък ще струва 200 лева. Цените за къмпинга все още не се обявяват, но организаторите обявиха, че палатки ще могат да се разполагат независимо какъв билет е закупен.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !