Димитър Цонев: "Нищо не е евтино, дори обувки!"

17.06.2008 14:01 | Видян 20454 пъти | Гласували 1

Димитър Цонев:

Господин Цонев, как се роди идеята за В неделя с...и кога започва? Някои Ви винят, че правите нещо като Всяка неделя, други – като шоуто на РАИ 1 Domenica In...
Първото предаване трябваше да е 22 юни, но се отложи за 29-и. Преди една година ми хрумна да направим такова нещо. Тогава още не се бях върнал в БНТ. Но аз непрекъснато следя европейските канали. Във всяка телевизия с по-сериозно обществено влияние има подобни неделни блокове, които запълват целия ден. Музика, забавни игри, разговор със зрителите, оркестър, балет и така нататък. Не се бяга от социалните проблеми, но се гледа темите да са по-леки за възприемане. Във Франция и Италия това го има отдавна. Време беше да го има и при нас.


Не е ли твърде скъпо? Борислав Геронтиев подаде оставка с мотива, че източвате БНТ с бюджет от 3 милиона...
Когато искаш да правиш качествена телевизия, евтини неща няма. То като си избираш обувки, вземаш по-скъпи, защото евтините ги хвърляш в коша малко след като си ги купил. Но ние сме поевтинили продукцията достатъчно. Така че няма причина да ме обвинявават в каквото и да било. Не виждам защо трябва да се притеснявам.
Известно е, че шоуто ще се снима във втора зала на НДК, което ще струва на бюджета 800 000 лева. В БНТ не се ли намери достатъчно качествено студио?
Трудно е да се намери. Единствено студио 1 може да свърши работа, но то в момента се доизгражда. Разрешение да го ползваме ще имаме след година и половина – две. Затова трябваше да търсим друг вариант и се договорихме с шефа на НДК Христо Друмев. А казах, че сме поевтинили нещата доколкото е възможно, защото освен нашето шоу, от там ще се излъчват на живо още две предавания, които стартират през септември – Референдум и Стани звезда. Зрителите ще видят една наистина качествена телевизионна продукция. В същото време за три предавания плащаме един наем, ползваме една техника и един оркестър.


А хонорарите на журналистите големи ли ще са? Вече върви мълва за някакви страхотни шестцифрени суми...
Хонорарите ще бъдат в рамките на нормалното. В никакъв случай не са мегаломански. Много по-малко, отколкото дават в бТВ и Нова телевизия.
Поканили сте Радина Червенкова и Коко Каменаров. На стари муцуни ли ще разчитате за един нов европейски проект?
Ще има много познати имена от екрана, да. Затова и предаването не се казва В неделя с Димитър Цонев, а само В неделя с... Радина и Коко ще водят семейно шоу. Но няма да имаме само стари муцуни в екипа. Новите лица вече ги търсим. Обявили сме кастинг за водещи.


Подготвено ли е вече първото шоу?
До голяма степен. Но то няма да бъде точно риалити, защото няма да се излъчва само от втора зала. Ще има живо предаване от Президенството. Ще връчим на Георги Първанов символа на България. От 6 юли вече си започва осемчасово шоу от НДК.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !