Запалиха имот на Цар Киро

09.03.2012 09:15 | Видян 1374 пъти

Запалиха имот на Цар Киро

Пожар изпепели имот на скандалната ромска фамилия Рашкови. Внезапно възникнали пламъци са обхванали 2 буса, лек автомобил, 1500 бали слама и покрив на селскостопанска постройка в Катуница. Сградата е собственост на покойния син на Кирил Рашков – Иван, но била отдадена под наем на друг човек.

Огънят е избухнал в 2 часа предишната вечер в стопанската постройка до новия надлез в Катуница. Пламъците са унищожили два буса - Форд Транзит и Фолксваген Каравел, един лек автомобил, 1000-1500 бали слама и балирани парцали. Повреден е и покривът на сградата. В гасенето са участвали пет противопожарни екипа.
Според разследващи пожарът е умишлен, тъй като огънят е обхващал всички страни на огромната сграда. Пожарникарите са пробили няколко дупки в стената, за да могат да гасят. „Извършваме оглед и работим по всички възможни версии, включително и умишлен палеж“, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

На разпит в Районното полицейско управление в Асеновград са извикани няколко души. Снети са отпечатъци от вуйчото на прегазения 19-годишен Ангел - Веселин Христов, Димитър Васев, Илия Дживондов и Петко Кирчев. Те са освободени и са назначени експертизи. Хората в Катуница обаче смятат, че някой от фамилия Рашкови е предизвикал пожара, за да създаде напрежение в селото.

На 23 януари Районният съд в Асеновград осъди на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода Кирил Рашков за отправени закани за убийство към Веселин Христов, и неговата приятелка Иванка. Съдът определи Цар Киро да изплати и обезщетение по гражданските искове на ищците - по 2 000 лева на двамата. Убиецът на Ангел - Симеон Йосифов пък получи ефективна присъда от 17 години на 1 март. След трагедията в Катуница, седмици наред държавата живееше в постоянен етнически конфликт, породен от своеволията на ромския бос Цар Киро и клана му, с които се свързва смъртта на 19-годишното момче.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Как да се държат добре към Вас във...

Ако има нещо, което парижани искат туристите да знаят,...

Няма коментари към тази новина !