Баретата ще лежи 8 години

14.02.2012 09:30 | Видян 3144 пъти

Баретата ще лежи 8 години

Златомир Иванов, известен под прякора Златко Баретата ще лежи 8 години зад решетките. Той беше признат за виновен за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици, на която бил шеф.

Съдът го оневини по обвинението, че е поръчал убийството на пернишкия дилър Румен Стефанов – Алф. Делото срещу Баретата и още 20 души приключи като съдът даде в пъти по-ниска общо присъда, от тази за която настояваше прокуратурата. Десет от съпроцесниците на Иванов бяха оправдани.
Мартин Димитров от миньорския град, който пък беше обвинен като помагач в убийството на Алф, също беше оправдан по това обвинение. Той обаче получи 4 години лишаване от свобода заради участието си в групата за разпространение на дрога.

По 5 години зад решетките получиха Ивайло Борисов – Ториното, Евгени Евтимов - Джуджето и Коста Трифонов. 4-годишно наказание получи Иван Величков – Горублянския. Росен Иванов и Борислав Секулов, които изчезнаха по време на делото, получиха по 3 години затвор. Марин Велчев получи 2 години и половина зад решетките, Кирил Атанасов – 2, а Стоян Дичев – само една година. Всички осъдени са посочени като шефове на различни нива в групата.

Иванов се предаде в ръцете на бившият съветник в ДАНС и сегашен „първи обвиняем” в страната Алексей Петров през февруари 2009 г. Преди това Баретата беше обявен за издирване.

В хода на процеса в ареста попаднаха още няколко души, срещу които се води паралелно дело. Сред тях е и Антон Савов – Тони Мамата, който минава за дясната ръка на Баретата. В нелегалност обаче продължава да е друга видна фигура от Фирмата. Това е Мартин Станков – Рашо, който трета година остава неуловим.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !