Калфин се срещна с Бил Гейтс

25.01.2012 09:15 | Видян 1874 пъти

Калфин се срещна с Бил Гейтс

Ще остане ли ЕС най-големият донор за развиващия се свят, или кризата ще прекъсне европейската щедрост. С този въпрос филантропът и основател на Майкрософт Бил Гейтс се обърна към докладчиците на Европейския парламент за следващия бюджет на съюза Ивайло Калфин и Раймер Бьоге.

Тримата се срещнаха в Брюксел, където Гейтс има поредица от срещи с представители на европейската администрация за окуражаване на донорството. След оттеглянето си от Майкрософт Гейтс се посвети изляло на благотворителна дейност в Африка, където работи чрез фондацията си Бил и Мелинда Гейтс.
Гейтс коментира като обнадеждаващо първоначалното предложение на Европейската комисия за бюджет на ЕС за 2014-2020 г., който възлиза на 1,35 трилиона евро. Около 70 млрд. от тях са предназначени за външната политика на ЕС. Той прояви интерес към хода на преговорите, които Калфин и Бьоге водят от името на парламента със страните членки.

Ивайло Калфин увери госта, че в парламента ще намери множество поддръжници на каузата си, но че в страните членки, особено сред нетните платци, има решимост за замразяване и дори за намаляване на разходите, от което ще пострадат и бюджетите за подпомагане на хората в развиващите се държави.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Фаталната цифра 9 и силата на...

Къде са се появили първите земеделци в праисторията,...

Кулинарни разкази от село Голица във...

Тази събота (18 май) от 11:00 ч. по bTV „Вкусът на...

Няма коментари към тази новина !