Ники Михайлов обявен за почти непробиваем

11.01.2012 09:15 | Видян 2543 пъти

Ники Михайлов обявен за почти непробиваем

Футболист № 1 на България за 2011 г. Николай Михайлов зае първо място в любопитна статистическа класация за първия полусезон в холандската Ередивизие. Българският национален вратар на Твенте е допуснал през есента най-малко голове при статични положения.

Любопитното е, че 23-годишният син на президента на БФС Борислав Михайлов не е получавал попадение след корнер, фаул или непряк свободен удар. Единственото статично положение, при което Ники е инкасирал гол във вратата си е изпълнение на дузпа. Това се случва при успеха срещу АДО Ден Хааг с 5:2 на 18 септември. Тогава още в 14-ата минута нападателят на гостите от Хага Лекс Имерс пробива Малката перука от бялата точка и открива резултата, но след това домакините от Еншаде обръщат нещата в своя полза и разказват играта на съперника.

Николай Михайлов, който стана и вратар №1 на Холандия, и колегата му – легендата на Твенте Сандер Бошкер, са получили 18 попадения в Ередивизие при 156 точни удари срещу тях. Това означава, че са допуснали гол в само 11,54% от случаите. Те отстъпват по този показател само на вратарите на Витес (16 гола от 210 удара – 7,62%) и АЗ Алкмаар (15 гола от 134 удара – 11,19%).
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Скоро може да започне Трета световна...

Турският министър на външните работи Хакан Фидан смята,...

Мъже, представили се за разносвачи на...

Туристка претърпя ужасяващи наранявания, след като...

Няма коментари към тази новина !