“Желязната лейди” с премиера в Лондон

05.01.2012 11:30 | Видян 2583 пъти | Гласували 1

“Желязната лейди” с премиера в Лондон

Дълго чаканата и съпътствана с много и противоречиви коментари кинолента “Желязната лейди” бе прожектирана за първи път в родината на Маргарет Тачър. Дъждовното време и ужасния вятър не спряха тълпите от почитатели , които бяха дошли специално, за да зърнат любимите си актьори Мерил Стрийп , Джим Броудбент, Оливия Колман, Ричард Грант и Антъни Хед, които преминаха по червения килим.

Исках да покажа „човешкото същество“ зад страховитата репутация на бившата британска премиерка Маргарет Тачър, заяви Стриийп, която се превъплъщава в образа на бившия премиер на Великобритания.

„Смятам всички роли, които играя, за привилегия, но тази е специална, защото има толкова крайни мнения за нея. Хората гледаха на нея като на икона или чудовище, а аз исках да открия човешкото същество в тези карикатури, които гледахме в продължение на толкова много години. И да изследвам сама как ли се е чувствала“, каза още Стрийп.

Вече се носят слухове, че Стрийт ще бъде номинирана за Оскар за ролята и може да спечели третата си награда. В тази връзка актрисата сподели: „Би било страхотно, защото тайната на номинацията е, че тя идва от актьорите, а актьорите са тези, които знаят през какво преминаваш. Така че би било прекрасно“.

Семейство Тачър отказало да гледа филма. „Поканихме ги да гледат филма, когато го завършихме, но те не дойдоха. Аз ги разбирам. Те вероятно искат да го гледат на спокойствие у дома си. Мисля, че бих направила същото, ако беше направен филм за моето семейство“, сподели режисьорката Филида Лойд

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Няма коментари към тази новина !