Васил Найденов се издължил до стотинка на НАП

19.12.2011 13:15 | Видян 2777 пъти

Васил Найденов се издължил до стотинка на НАП

Естрадният певец Васил Найденов e изчистил до стотинка данъчните си задължения, потвърдиха от НАП. Сумата не е никак малка за нашите стандарти, но той изплати всичко с лихвите, до стотинка, призна шефът на НАП Красимир Стефанов, пред TV7.

За Лили Иванова данъчните още чакат данни за неин концерт във Франция и след това ще бъде изчислено колко дължи.

Само от тримата най-големи неизрядни родни певци, държавата е успяла да спечели 1 млн. лв., каза шефът на приходната агенция. Още в средата на годината лично Красимир Стефанов съобщи, че около 1 милион лева борчове дължат трима от най-популярните български поп-фолк и естрадни изпълнители, без да назове имена. Още тогава се предполагаше, че сумата ще бъде внесена от примата Лили Иванова, Васил Найденов и Азис.

Според Красимир Стефанов тази година е много успешна за НАП. Събрани са 11 млрд. 400 млн. лв., което е със 715 млн. повече спрямо същия период за миналата година. “Като отчетем факта, че сме в период на криза, приходите са повече от добри”, отбеляза шефът на НАП.

В който бранш започнем проверка, след това нещата се оправят, призна Стефанов и след музикантите посочи като пример футболистите. При тях вече няма заплата, която да е под 1200 лева, а преди да започнем проверките, нямаше над 240 лева месечно. 22 са най-богатите българи, разкри още той. Те имат над 10 милиона лева.

След акция “Хеликоптер”, която засегна владетели на големи имоти, прекият фискален ефект е над 20 млн. – събраните данъци и коригираното ДДС. “Най-важното от тази акция е, че започнахме да обръщаме мисленето на българина в посока плащане на данъци. Обществото разбра, че ако иска да живее спокойно в една европейска държава, трябва да плаща данъци”.

Стефанов разкри, че и главният обвиняем по мегаделото „Октопод” Алексей Петров е бил проверяван от данъчните. Не мога обаче да коментирам резултатите от ревизиите заради данъчно-осигурителната тайна, призна той.

По празниците данъчни инспектори ще инспектират курортите, ще следят собствениците и хотелиерите дали издават фискални документи, ще се наблюдават получените хонорари от изпълнителите в заведенията.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Няма коментари към тази новина !