Синът на Ветко Арабаджиев се класира трети във Formula Master

02.06.2008 16:16 | Видян 6163 пъти

Синът на Ветко Арабаджиев се класира трети във Formula Master

Пловдивчанинът Владимир Арабаджиев финишира трети в International Formula Master. Това е най-престижният шампионат в подготовката на младите пилоти по пътя им към Формула 1. Никога до сега наш пилот не е участвал в толкова конкурентна състезателна серия и това постижение няма аналог в родния пистов автомобилен спорт.


Независимо, че кара за първи път на тежкото трасе по улиците на френския град По, Владимир Арабаджиев бе много бърз в петъчната квалификация и зае четвърта позиция на стартовата решетка от над 30 автомобила. Състезанието днес се проведе при много тежки условия – дъжд, ниска температура, силно променящо се сцепление на пистата.

Владимир Арабаджиев сподели: „Състезанието бе много трудно. Колата се пързаляше сякаш карам на лед. Видимостта бе силно ограничена, а за градски трасета това е от огромно значение. Тук почти няма зони за сигурност и преминаваме с много висока скорост  само на сантиметри от мантинелите. Стараех се да карам много точно и съм безкрайно щастлив, че успях да победя в директен двубой пилот като Амермюлер (който е включен в програмата за подготовка на пилоти на Ред Бул Формула 1 и има огромен опит). Искам да благодаря на всички, които ме подкрепят, най-вече на семейството ми, спонсорите – Глобул и Виктория Груп и естествено, на всички от отбора JD Motorsport. Правилата изискват обратно подреждане на първите осем за втория старт, така че утре ще стартирам шести и отново ще дам всичко от себе си”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !