Ликьор подиграва Меркел

30.11.2011 17:00 | Видян 2415 пъти

Ликьор подиграва Меркел

Гневни заради намаляването на заплатите и увеличаването на данъците, португалци решиха да се подиграят с германския канцлер Ангела Меркел. Меркел и френският президент Никола Саркози са главните идеолози на по-малкото харчене в Европейския съюз. Производител на традиционна спиртна напитка ликьор „Бейрао", облепи Лисабон с рекламни афиши на ликьора.

На тях е изобразена Ангела Меркел, която държи бутилка, а под нея е написано „Португалия дава най-добрия си шот". Рекламната кампания цели да ободри португалците и да помогне на изпадналите в затруднение местни производители, като призовава потребителите да дадат нещо национално като коледен подарък".

„Скъпа Ангела, Португалия дава най-добрия си шот. Коледни поздравления!", се казва в съобщение, прикрепено към бутилката, която Меркел държи.

За международните клиенти рекламните плакати показват съблазнителна чаша „Бейрао" върху скалите, придружена  с въпрос: „Чудите се защо МВФ посещава Португалия толкова често?"

Така португалците иронизират и усилията на собственото си правителството да убеди Европа, че страната прави всичко възможно да постигне болезнените финансови съкращения в рамките на спасителния план на ЕС и МВФ на стойност 78 милиарда евро.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Легендата на руския рок Борис...

Легендарният музикант Борис Гребеншчиков и неговата...

Бригада Нов дом ремонтира дома на...

Майстор-алпинист, работил в изследователска база в...

Няма коментари към тази новина !