Hypnotic покоряват Китай

25.10.2011 14:30 | Видян 1862 пъти

Hypnotic покоряват Китай

Изумително талантливите дами от квартет Hypnotic се завръщат  като завоевателки от Китай. Младите музикантки, които могат да разтреперят от вълнение дори най- претенциозната публика, представиха страната ни на тазгодишното издание на „Наннин - международен арт фолк фестивал”.

Престижният  културен  форум се провежда през октомври в столицата на Южен Китай, като тази година в него участват над 25 страни. Целта на фестивала е да създаде културни връзки, като събере местен и международен елит от художници и музиканти на едно място. По време на голямото културно събитие, китайският град приема над милион туристи, като в Наннин пристигат  редица музикални продуценти и промоутъри от цял свят.

България изпраща свои представители вече 13 години, а младите красавици от Hypnotic са  предложението за тази година. Минавайки успешно прецизната оценка на китайските организатори на фестивала, хипнотичните музикантки предизвикаха всеобщ възторг сред хилядите зрители.

Програмата на българския квартет омая китайската публика заради стилното и модерно звучене на класически музикални пиеси. Те са изцяло аранжирани от Маурицио Абени. Безупречният професионалист е познат на българската публика като „композиторът на Андреа Бочели” и работи заедно с музикантките от Hypnotic върху новия им албум.

Нашите момичета са развълнувани от фурора, който са постигнали на китайска земя и споделят:  „Слизайки от сцената, полицаи трябваше да ни пазят от полудялата по нас публика.”, казва с усмивка чаровната цигуларка Мария. После съвсем сериозно добавя: „Горда съм, че бяхме избрани да представим  България на този престижен китайски фестивал.Радвам се, че имахме възможност да изсвирим нашата интерпретация на класиката „Asturias”( на испанския композитор и пианист Исак Албениц) на международна сцена, а положителните реакции на публиката ми дават надежда, че сме направили правилен избор за музиката на първия ни видео клип”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

НЕ! Силно разреден айран за 12 лв. и...

Capi food&mood не създава добро настроение....

Мариус в багажник на турне(ВИДЕО)

Като в мутренските времена, Мариус се оказа в багажник...

Няма коментари към тази новина !