Васко Василев започва грандиозно турне в Азия

13.10.2011 13:30 | Видян 4076 пъти

Васко Василев започва грандиозно турне в Азия

Васко Василев, който е ментор на категория „Момчета” в Х Factor, заминава на едномесечно турне из Азия, в рамките на което милиони ценители ще могат да се насладят на уникалния му талант. Виртуозът ще бъде солист на турнето, което започва на 19 октомври и до 13 ноември ще мине през Бруней, Тайланд, Корея, Виетнам и Малайзия. Заедно с него на сцената ще свири и Североизточният немски филхармоничен оркестър, чиито репертоар е впечатлявал личности като Джордж Буш и испанската принцеса София.

Концертите под надслов „Toyota Classics – A World of Harmony“ се организират от 1990 с благотворителна цел, в подкрепа на нуждаещите се в Азия. Васко е потвърдил своето участие още преди една година. Проектът съчетавал традицията и съвремието, среща Изтока и Запада в лицата на Памела Никълсън и Васко Василев. Освен с изпълненията и записите по целия свят като дуо пиано и цигулка, те са известни и покрай иновативните си проекти, които поставят класическата музика до параметрите на популярната култура.
Българинът, наричан от пресата „супер Паганини“, започва кариерата си едва на 5-годишна възраст и е най-младият концертмайстор на Кралската опера в Лондон.

На неговото място като жури и ментор в „X Factor“, ще се изявят различни известни личности с дългогодишен опит в сферата на музиката. Те ще асистират на Васко в ролята му на ментор на групата на момчетата, докато той представя България и своя талант на големите сцени в Азия.
Кой ще седне на неговия стол, зрителите на Нова ТВ ще видят на 25 октомври в петия лайф концерт в “X Factor”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Драго Симеонов с признание за...

Тази събота (21 септември) в „Животът по действителен...

Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Няма коментари към тази новина !