DJ Marten ще създаде българския градски ремикс

09.10.2011 09:12 | Видян 2409 пъти

DJ Marten ще създаде българския градски ремикс

Световното парти уиски J&B стартира международния музикален проект - City Remix, за да създаде уникално клубно парче, съставено изцяло от звуци на градската среда. След легендарните партита, организирани на най-нестандартните места по цял свят, J&B се впуска в ново парти приключение да създава нетрадиционна музика. В новия проект освен България, ще участват още 14 държави, сред които Аржентина, Белгия, Бразилия, Полша и ЮАР, като всяка от тях ще създаде свой ремикс.

Автор на българския градски ремикс ще е DJ Marten, който в момента е ко-водещ на телевизионното предаване „Гласът на България”. Освен от телевизионния екран, Marten е познат и като един от най-прогресивните български диджеи, умело прелитащ през различни стилове - от фънк, през диско и броукън бийт до дийп хаус.

В какъв жанр ще е родният градски ремикс, зависи изцяло от всички нас. Затова уиски J&B предизвиква всеки с парти нюх да запише звуците на своя град и да ги качи на сайта www.cityremix.bg. За удобство на всички мобилни и модерни градски хора, от J&B са разработили и специални безплатни приложения за iPhone и Facebook, с които също може да бъде изпратен записания звук. Те могат да бъдат свалени от Facebook страницата на кампанията – www.facebook.com/JBStartaParty.Bulgaria

„Заедно с J&B ще направим така, че звуците на града ще престанат да бъдат просто шум, а ще ги превърнем в ритъм и мелодия. Ще покажем на хората, че музиката и възможността за парти са навсякъде около нас.” – се заканва DJ Marten.

Премиерата на българския градски ремикс ще бъде на грандиозно парти през 2012 година, а всеки, чийто предложен звук е включен в парчето ще бъде специален гост на събитието.

За да вдъхнови хората по света да се включат в проекта City Remix, първото глобално парче създаде един от най-актуалните млади музикални таланти – английският диджей и продуцент Russ Chimes. Миксирайки звуците от градската среда на Хонг Конг, той показа как всеки звук или шум може да се превърне в страхотна музика.

Само за последната една година Russ Chimes  направи поредица от супер успешни ремикси за артисти като Mark Ronson, Booka Shade, Kelis, но безспорно най-големият му хит до сега е ремикса на песента “Starry Eyed” на Ellie Goulding, който има над 2,3 милиона гледания в YouTube.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !