Премиерът сряза Нинова: Така ще говорите на мъжа си и любовника си

07.10.2011 14:00 | Видян 2730 пъти

Премиерът сряза Нинова: Така ще говорите на мъжа си и любовника си

Поредна порция бисери поднесе диалогът Бойко Борисов – Корнелия Нинова на петъчния парламентарен контрол. Червената депутатка влезе в обичайния си смел и остър тон, но този път премиерът не беше снизходителен. Тя изстреля познатите обвинения – че приходите падат, безработицата расте, а българите живеят в мизерия. Нинова обвини Борисов, че не отговаря на въпросите, а парламентът се превръща в пазар.

Аз се държа толкова възпитано, изтърпявам тия питания. Може да се карате на мъжа си, на любовника си, на мен няма да ми говорите така. Не съм свикнал да ми се държи такъв тон, аз съм много почтителен, уважителен, сряза този път червената нападателка премиерът. Само за да си говорите с мен, измисляте всякакви теми, добави той.

Нинова нажежи ситуацията, като цитира данни, че броят на заетите е намалял с 400 000, безработните се увеличили със 110 000, обезкуражените – с 62 900 повече, а пенсиите са на същото ниво. От 25 милиарда преки инвестиции, сега има 2 милиарда, инвеститорите се оттеглят, цените са с 20 % нагоре, за 60 % от бизнеса условията са се влошили, изброи Нинова.

„Такава наглост и безочие! Не намирам нужда да отговарям на това, което говорите. Само една цифра ще ви кажа, от чуждестранните инвестиции по време на вашето правителство 75%-80% бяха в София и аз бях кмет”, отвърна Борисов. И препоръча на червените да имат малко самокритика.

На упрека, че вместо за доходи и пенсии, средствата ще се изсипят за асфалт, премиерът отвърна: “Асфалтът не се яде, но асфалтът носи хляб. Още римляните първи са строили пътища, после градове”. И отново се скара на червените, че лъжат и плашат хората.

На критиката на Нинова, че няма адекватен антикризисен план, премиерът я контрира, като й напомни, че социалистите дълго време твърдяха, че нямаше криза, докато тя се разрастваше. Има опасност от втора рецесия в развития свят, ръстът на икономиката се забавя в еврозоната и това тревожи инвеститорите, изрази тревога Нинова. И заяви, че първите антикризисни планове на правителството не са проработили, бизнесът се чувства зле, българите също. Ще актуализирате ли антикризисния план, освен екзотичната идея евролидерите да намаляват доходи и пенсии, иронизира премиера червената депутатка.

Учудвам се как с такава огромна упоритост, мине не мине време, задавате тези въпроси. Нали твърдяхте, че няма криза. Вие твърдяхте, че няма криза. Когато крихте от българското общество, че сте в дефицит, когато вдигахте пенсии, без да имате пари, когато подписвахте договори, а знаехте, че няма пари за тях, отвърна Борисов.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Новите вълшебни думи „разрешавам” и...

Възпитавани сме, че единствените „вълшебни думички” са...

Няма коментари към тази новина !