Google скърби за Стив Джобс

06.10.2011 17:20 | Видян 2380 пъти

Google скърби за Стив Джобс

Най-голямата търсачка в света Google почита паметта на основателя на Apple Стив Джобс, който почина днес. Името му с датите на неговото рождение и смърт са изписани на латиница на главната страница на най-голямата Интернет компания под платформата за търсене. При кликване върху името системата пренасочва потребителя на сайта на компанията Apple, където на главата страница е публикувана снимка на нейния съосвонател.

Създателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин също поднесоха своите съболезнования. „Стив, всеки, който се е докосвал до продукт на Apple, е почувствал твоето страстно влечение към съвършенството. Ти ще ни липсваш на всички нас в Google и в индустрията като цяло“, заяви Сергей Брин. Пейдж отбеляза, че Джобс винаги е бил готов да помогне със съвет, даже когато вече е бил болен. „Много, много съм опечален от новината за смъртта на Стив. Той беше велик човек, постигнал потресаващи достижения и демонстриращ удивителен талант“, написа Пейдж в Туитър.

Потребителите на сайта за микроблогинг от цял свят скърбят за Джобс, на когото желаят да „почива в iPaю“. Тутитър публикува хиляди постинги със съобщения за смъртта му и благодарности към него.

Американската компютърна компания „Епъл“ съобщи, че нейният бивш генерален директор и съосновател Стив Джобс е починал. „С дълбока скръб съобщаваме, че Стив Джобс почина днес“, се казва в кратко комюнике на административния съвет на компанията. Стив Джобс страдаше от няколко години от тежки здравословни проблеми, които го накараха на 24 август да напусне поста си и да се оттегли.

Починалият на 56-годишна възраст Стив Джобс бе емблематична фигура за Силиконовата долина и бе в основата на някои от най-известните продукти на „Епъл“. Той стои зад успеха на персоналните компютри „Macintosh“, на преносимите MP3 плейъри iPod, на смартфоните iPhone, на цифровите таблети iPad. През август той се оттегли не само от управлението, а и изцяло от дейността на фирмата, която стартира заедно със Стивън Возняк.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !