Може ли архитектурата да промени света?

04.10.2011 13:30 | Видян 1187 пъти

Може ли архитектурата да промени света?

Има ли архитектурата неограничени възможности?; Може ли архитектурата да промени света? – това са въпросите, които ще зададе четвъртото издание на международния фестивал за архитектура и модерна градска среда - Sofia Architecture Week. Фестивалът ще се проведе от 1 до 6 ноември 2011, организиран от списание ЕДНО, фондация “Америка за България” и Столична община. Програмата е част от културния календар на София, кандидат за Европейска столица на културата 2019.

Архитектурата не означава само  застрояване. Тя може да предложи повече от прагматични решения на днешните ни икономически стремежи. Тя e способна да ни насочи към нови реалности, или поне да намекне за неразкрити възможности … Тазгодишното издание  Sofia Architecture Week ще постави въпроса доколко архитектурата може да промени света.

Предварителната програма на фестивала включва: “Манифестирай се!” – отворена покана за реакция на манифеста на четвъртото издание на фестивала на тема: “Архитектура с неограничени възможности?”, като най-добрите реакции ще бъдат представени в изложба по време на фестивала; “Метростанция 20” – международен, архитектурен конкурс; “Университетски работилници” – реакция на фестивалния манифест на студентите и преподавателите от българските университетите, преподаващи Архитектура; “Re-skin” – конкурс за фасадни облицовки; Парти “Архитекти пускат музика” на 15 октомври в Culture Beat; четири изложби, от общо 16, които ще бъдат открити преди започването на Седмицата на архитектурата.

В рамките на фестивалната програма ще има още: лекции с международно участие, дискусии, работилници, презантации, професионални вечери, прожекции на филми, партита и др.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !