Започна дело срещу личния лекар на Джако

28.09.2011 18:00 | Видян 2130 пъти

Започна дело срещу личния лекар на Джако

При откриването на заседанието обвинението и защитата представиха тезите си. Прокурорът Дейвид Уолгрен беше категоричен, че Конрад Мъри е отговорен за смъртта на Майкъл Джексън преди две години и половина, тъй като е допуснал той да използва потенциално смъртоносното лекарство пропофол, без да вземе необходимите предпазни мерки.

Д-р Мъри е обвинен също, че не е действал ефикасно и не е направил необходимото за спасяването на Краля на попа, когато го е заварил в безсъзнание. Като аргумент в подкрепа на тезата беше пуснат запис на разговор на Джексън с лекаря, направен 6 седмици преди трагичния край, съобщава novatv.bg.

На записа певецът говори доста неясно, като човек, намиращ се под въздействието на упойващи вещества, за чиято употреба е държан отговорен лекарят.

Според защитата Майкъл Джексън сам е предизвикал смъртта си, като е взел лекарството пропофол, опитвайки се да се пребори с хроничното си безсъние и то след като докторът е бил излязъл от стаята.

Адвокатите твърдят, че сутринта в деня на смъртта си Джако е взел няколко таблетки лоразепам, които били достатъчни да приспят шестима души. По-късно певецът сам приел и пропофолът, който веднага го убил.

Ако бъде признат за виновен, д-р Мъри може да получи до четири години затвор и да изгуби правото си да практикува медицина.

Снимка: bbc.co.uк

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Няма коментари към тази новина !