Иво Ангелов донесе втори медал на България

14.09.2011 15:15 | Видян 1826 пъти

Иво Ангелов донесе втори медал на България

Иво Ангелов донесе втори медал за България от Световното първенство по борба в Истанбул. Българинът надви с 2:0 части Луис Игнасио Лиендо от Венецуела и спечели бронза. Освен това Ангелов си осигури квота за Олимпийските игри в Лондон догодина.

От двете страни на тепиха за първи път имаше български треньори. Милчо Радуловски напътстваше венецуелеца, а Иво Ангелов от щаба Братан Цвенов и Стоян Добрев.

„Миналата година изпуснах този медал. Не исках да се повтори същата случка и затова дадох всичко от себе си за третото място. Предишният мач се бях подготвил зле. Тактиката не беше добра. Надявам се догодина в Лондон да бъда на най-високото стъпало.Ще дам всичко от себе си. Надявам се подготовката да мине без контузии”, заяви Ангелов.

„Благодаря на треньорското ръководство. Благодаря на нашия президент Гриша Ганчев. Ако не беше той, класическата борба нямаше да има медали. Също благодаря и на президента на БФБ Валентин Йорданов и изобщо на цялата федерация, защото те много работят и се стараят ние да сме добре и да се готвим пълноценно“, допълни бронзовият медалист.

Днес участие в турнира започват Илиян Георгиев, последният ни борец в класическия стил, който в кат. до 74 кг. ще се изправи срещу поляка Якуб Казимеж. Десислава Кънчева пък е първата българка, която ще се състезава в надпреварата при жените. В елиминациите на категория до 48 килограма тя ще срещне румънката Кристина Кройтору.

Източник: vsekiden.com

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Синелибри продължава с ново...

Десетото издание на Синелибри прегръща инициативата...

Световен и европейски шампион по...

Два дни преди да навърши 40 години Иво Ангелов...

Няма коментари към тази новина !