Цяла седмица купон в София

13.09.2011 10:45 | Видян 1942 пъти

Цяла седмица купон в София

Празничната програма на Столичната община по случай 17 септември - Деня на София, която започна вчера ще продължи цяла седмица. На различни места в града ще бъдат организирани културни събития за жителите и гостите на столицата, като най-богата ще е програмата на самия празник.

В събота от 10,00 ч. до 18,30 ч., в Градската градина пред Народния театър Иван Вазов ще се проведе Детски панаир. От 17,00 ч. до 22,00 ч., на същото място, както и на площад Княз Александър Първи ще има прояви от Седмицата на София – едноседмична инициатива на Moto.bg, включваща музикални прояви и атракциони. В празничния ден в програмата е предвиден концерт на група Ахат.

Празничен ретротрамвай ще пътува по маршрут пл. Възраждане – пл. Журналист, във времето от 14,00 ч. до 18,00 ч на 17-ти септември. От 18,00 ч., на Моста на влюбените до НДК ще бъде открита изложба на Галерия-музей Дечко Узунов. Воден парк ще се разположи около езерото Ариана в Борисовата градина, а арт-инсталация ще покаже пътя на водата в София.

От петък до неделя, в градинката зад Руската църква ще се проведе Ретро София Фест. Той ще показва словото, фотографията, художественото изкуство ще ни потопят в романтиката на забравена епоха. Целта е чрез изкуство да бъде пресъздадена автентичната атмосфера на столичния живот в периода от Възраждането до Втората световна война.

На 18 септември, както и в останалите недели на този и следващия месец, площад Света Неделя ще се превърне в пространство на артистите с инициативата БулевАРТ Витоша. На 17 и 18 септември, от 16,00 ч. до 22,00 ч., на постоянната естрада в Южния парк, ще се проведе Младежки Рок Фест. В петък, от 19,00 ч., в Театър София ще бъде играна пиесата Когато рокът беше млад, с безплатен вход за публиката.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !