Бг филмът “They Are Waiting” набира скорост в чужбина

31.08.2011 16:30 | Видян 1968 пъти

Бг филмът “They Are Waiting” набира скорост в чужбина

Филмът "Те Чакат..." ("They Are Waiting...") на младия български режисьор Любомир Йончев, за пореден път успя да се наложи категорично в официалната програма на международен филмов фестивал. Този път в Албания, на първото издание на Fieri International Film Festival.

“They Are Waiting…” е обиколил до сега над 70 кинофестивала в цял свят и продължава да се радва на интереса на селeкционерите на филмовите форуми. В журито на фестивала има и българско участие в лицето на големия български режисьор и продуцент Евгени Михайлов. Той бе поканен лично от организаторите на фестивала и ще следи стриктно кой от филмите е най-достоен да грабне статуетката, която се надяваме да попадне в ръцете на България.

Режисьорът на филма Любомир Йончев е роден на 16 февруари 1983. През 2009 завършва актьорско майсторство и режисура в Нов Български Университет и прави режисьорския си дебют именно с филма „Те Чакат...”. От 2010 той е член на Съюза на Българските Филмови Дейци и участва със същия филм в годишните награди на Българска Филмова Академия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Галена влиза в Пееш или лъжеш тази...

След успешния старт на новия сезон на “Пееш или лъжеш”,...

ДА! Опус за циганско лято

Днес и утре температурата в София е 30 градуса, а като...

Няма коментари към тази новина !