Меркел най-влиятелна в света според "Форбс"

25.08.2011 11:15 | Видян 2298 пъти

Меркел най-влиятелна в света според

Германският канцлер Ангела Меркел оглави списъка на "Форбс" за най-влиятелна жена, в който доминират политици, бизнесдами и дами на водещи позиции в медиите и шоубизнеса, предаде Ройтерс.Тя измести миналогодишната победителка Мишел Обама, която сега се намира на осмо място.

Държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън заема второто място. На трето е бразилският президент от бълскарски произход Дилма Русеф, която влезе в историята като първата жена президент на Бразилия.

Четвъртото място в класацията заема президентът на PepsiСo Индра Нуи, а петото – оперативният директор на Facebook Шерил Сандбърг.

Следват съпругата на основателя на Microsoft Бил Гейтс Мелинда, лидерът на управляващата партия в Индия Соня Ганди, Мишел Обама, директорът на МВФ Кристин Лагард и изпълнителният директор на Kraft Foods Айрин Розенфелд.

Най-младата сред стоте най-влиятелни жени в света е певицата Лейди Гага (25 години), която заема 11-ото място, а най-възрастната е британската кралица Елизабет II - 85 години, на която "Форбс" отрежда 49-ото място.

Осем държавни глави и 29 изпълнителни директори на компании присъстват в класацията сред 100-те избраници на "Форбс". По данни на Ройтерс средната възраст на дамите е 54 години, като общата стойност на капитала, с който боравят 30 трилиона долара. 22 от стоте са неомъжени.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Няма коментари към тази новина !