Вкусна като Анелия, широка като Камелия

09.08.2011 12:00 | Видян 14397 пъти | Гласували 1

Вкусна като Анелия, широка като Камелия

„Айде на царевицейшън!”, подвиква мургав сънародник по плажа в Ахтопол, опитвайки се всячески да привлече вниманието на плажуващите. Единственото което постига обаче е да предизвика усмивките им, защото българинът вече ходи на плаж с храна от вкъщи. Това не пречи обаче да се наслаждава на плажния фолклор и дори да го повтаря след продавачите, които стават все по-остроумни в желанието си да пласират стоката, а тя се свежда до царевица и гевреци нанизани на дървени пръчки.

„Юнашка кокалашка” е другото „търговско” наименование на царевицата по плажа, а ако и това не мине се пристъпва към тежката артилерия като: „вдига пара, не се бара” , „горещите бухалки, моля” или пък “вкусна като Анелия, широка като Камелия

Преди внезапната кончина на Краля на попа Джако преди две години, уличните продавачи си позволяваха и следната реклама: „Млечна царевица – закуската на Майкъл Джексън….”, което вече предизвикваше бурен смях у всекиго, чул твърде двузначното подвикване. Днес това няма как да се случи, затова пък може да се види следният надпис върху фасадата на заведение в Синеморец: „Цици има по целия плаж, но пици има само при нас”.

Ако пък седите пред захарния памук и се чудите дали ви се дават два лева за него, то продавачът ще ви привлече или отврати със следното изречение: „Захарен памук- десертчето на Азис” или пък „Хайде на розовата виагра”.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !