Най-лошата песен на всички времена

07.08.2011 09:00 | Видян 2289 пъти

Най-лошата песен на всички времена

Следвайки парадоксалната логика от света на музиката, че колкото по-дебилна е една песен, толкова по-големи са шансовете й за успех, парчето Петък (Friday), изпълнено от Американската тийейджърка Ребека Блек се превърна в истинска интернет сензация.
 Видео портали, блогове и социални мрежи се надпреварват да разпространяват и споделят обявената за "най-лошата песен в историята на музиката". Милиони посещения бяха регистрирани в интернет портала "ЮТюб" (youtube.com).

Над  50 млн. души гледаха клипа до средата на седмицата, а после печално, но известната авторка си потърси авторските права. Клипът бе заместен със съобщение „Вече няма достъп поради предявено искане от Rebecca Black за авторско право”. Първоначалната идея е на родителите на Ребека, които решават да и подарят необичаен подарък за рождения и ден – запис на собствена песен и клип в професионално рекламно студио.
Какво представлява песента?

За мнозина текстът й  е прекалено безсмислен и без никаква стойност, но на други пък именно това им харесва. В нея се пее: "Вчера беше четвъртък, четвъртък,/ а днес е петък, петък..." Така или иначе не е съвсем ясно кое й е чак толкова лошото на песента. Както се случва с всички придобили "вирусен" статут видеоклипове, вече се появиха и доста пародии и иронични преработки.

Наблюдатели отбелязват, че начало на новото явление "Деца - звезди в "ЮТюб" бе поставено с канадеца Джъстин Бийбър, който беше на 16 години, когато през 2009 г. стана световна звезда. Славата и платиненият му диск амбицираха родителите на много пеещи деца в САЩ да ги пласират на пазара чрез социалните мрежи и изобщо чрез интернет.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !