"Бургас и морето" - нагласен?

01.08.2011 11:30 | Видян 3949 пъти | Гласували 1

Първата премия на журито е "В някой друг живот", изпълнение на Галя Ичеренска, която подобно на Тони Димитрова тръгва да се прочува "на жизненото поприще в средата".Нейните стихове са по текст на бургазлията Пейо Пантелеев.Втори е младият певец Димитър Атанасов, участвал в "Мюзик айдъл", представил своята авторска композиция "Преди да свърши любовта".Трети е местният бард Пламен Ставрев, също с авторска песен - "Завръщане".Логично и наградата на публиката остава в Бургас - тя е за изпълнението на младока Георги Дюлгеров.

Наградените песни не бяха слаби, но скандалното е, че зад борда останаха, потопени от местния шовинизъм, новите парчета на певци, които са доказали майсторството си в създаването на български хитове - Маргарита Хранова, Росица Кирилова, Кристина Димитрова...Те биха път до Бургас, колкото да вдигнат нивото на феста, но бяха третирани като фон, и си тръгнаха с празни ръце.

Легендите на естрадата прикриваха разочарованието си, че са прецакани, но то проличаваше във вялото им настроение.В журито бяха техните колеги Георги Христов и Мариана Попова, но и самите те се оказаха изненадани от крайните резултати.Никой от селекционерите не участват контролно при преброяването на резултатите (най-малкото, защото през това време Георги Христов имаше минирецитал), което засили съмненията, че вотът е манипулиран от местните.

Много от преките участници авторите на песни си тръгнаха с лоши спомени от Бургас.На един от авторите на текстове бе разбит хотелският апартамент и откраднати лични вещи.Други пък се ожалиха от слаба организация."Сякаш сме били туристи и случайно, минавайки край летния театър, сме били влезли вътре.Такова бе отношението.Фестивалният оркестър бе неподготвен.Озвучителите я караха вяло, а ако някой певец поискаше корекция на звука, реагираха отегчително", коментираха гости на фестивала.

В театъра бяха поставени и урни, в които да се пускат помощи за прикования Гого от "Тоника", но колкото да се отбие номерът.Те останах почти празни, защото за акцията разбраха малцина.

"Изгониха Стефан Диомов от организирането на фестивала, но ще търсят ентусиасти като него със свещ.Освен ако не искат да съсипят и този конкурс, както се случи със "Златният Орфей". коментираха феновете на естрадата.

Тъпият сценарии пък измъчи доста водещите Мария Игнатова и Димитър Рачков.Те декламираха с видимо неудоволствие текста си."Все едно че ме телепортираха в 1977-а", коментира през смях пред приятели по-късно Рачков.

източник:Всеки ден

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Как да се държат добре към Вас във...

Ако има нещо, което парижани искат туристите да знаят,...

Няма коментари към тази новина !