Международен фестивал на спектаклите за един актьор „BGMOT ‘08” в Габрово

09.05.2008 11:01 | Видян 2100 пъти

Международен фестивал на спектаклите за един актьор „BGMOT ‘08” в Габрово

От 13 до 16 май в Габрово ще се проведе втория Международен фестивал на спектаклите за един актьор „BGMOT ‘08”. В тазгодишната фестивална програма са включени моноспектакли на актьорите Камен Донев, Параскева Джукелова, Мариус Донкин и на гости от Хърватия, Русия, Босна и Херцеговина и Румъния. Председател на журито е генералния секретар на ЮНЕСКО Тобиас Бианкони, който заедно с колегите си Нина Мазур (Германия), Мария Танана (Литва), проф. Андрей Москвин (Полша) и Светлана Панчева, ще връчи три награди - Гран При, мъжка и женска роля. Специални гости на фестивала са директорите на Полския и Македонския фестивали Веслав Герас и Ана Бегайовска. Международният фестивал на спектаклите за един актьор „BGMOT” е част от световната верига на Юнеско и е лицензиран от нея.


Първото издание на фестивала се проведе през 2006 година, когато Гран При беше присъдено на Илка Зафирова за изпълнението й в спектакъла на МГТ „Зад канала” - „Оскар и Розовата дама”, а председател на журито беше Нина Мазур, вицепрезидент на Асоциацията на моноспектаклите към ЮНЕСКО. 
Международният фестивал на спектаклите за един актьор „BGMOT ‘08” - Габрово се провежда с подкрепата на Министерство на културата, Община Габрово, ДТ „Рачо Стоянов” - Габрово, Фондация „Комедия” и Регионален ресурсен център за култура „ФабриКата”.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !