Парти на най-мирната страна в света

06.06.2011 10:40 | Видян 1217 пъти

Парти на най-мирната страна в света

Исландия, чийто национален празник 17 юни ще бъде отбелязан за първи път у нас с парти в Централния военен клуб и с най-доброто от исландската денс музика, е най-мирната страна в света, според световния Индекс на мира /Global Peace Index 2011/. Страната е победител заради ниските нива на индикатори като брой външи и вътрешни конфликти, политическа нестабилност, военни разноски и нива на престъпност.

На 17 юни от иначе спокойната страна ще чуем за първи път у нас взривяващо изпълнение на живо на цветната Lára Rúnars и диджей сет на President Bongo от една от най-известните исландски банди - Gus Gus. "Беше дълга серия от грешки... Бях изигран...“ казва President Bongo за работата си в Gus Gus. "И сега работя 24/7. Но някак си ми харесва". Диджеят и продуцент идва от Hafnarfjordu, Исландия, и е член на групата от самото й създаване. Bongo е създал ремикси за своя любим артист Ada, както и за Björk, Captain Comatose, Tim Deluxe, Superpitcher, Wareika. Исландецът е автор и на интересна серия от фотографии, която го показва в брейк пози на различни места по света. А когато не твори музика, Bongo се занимава с ветроходство, нещо, което прави когато може, за да презареди батериите си.

Пазаруването на баровете по време на партито ще става с жетони, които ще бъдат на стойност 2 лева. Жетоните ще се купуват от две каси в клуба и след това ще се използват за разплащане.
Партито е само за пълнолетни и е препоръчително носенето на лични карти. Билетите са на цена 10 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на eventim.

Партньор на събитието е проектът Inspired by Iceland, който търси какво вдъхновява хората да харесват и обичат Исландия. В кампанията участват имена като Йоко Оно и Виго Мортенсен. Събитието се организира за първи път у нас с подкрепата на Почетния консул на Исландия в България, Столична община, фондация Credo Bonum (www.credobonum.bg) и музикалната медийна платформа DJbook (www.djbook.bg).

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Няма коментари към тази новина !