Д-Р КАСАБИЕ: ГЛАДУВАНЕТО НЕ ВОДИ ДО ОТСЛАБВАНЕ

01.06.2011 14:53 | Видян 10651 пъти | Гласували 3

Д-Р КАСАБИЕ: ГЛАДУВАНЕТО НЕ ВОДИ ДО ОТСЛАБВАНЕ

Популярната диетоложка на звездите д-р Енджи Касабие засне нова фотосесия във фитнес центъра на Кемпински Хотел Зографски. Тя застана пред обектива на Дилян Марков и смени единадесет различни визии. Една от тях наподобява много на поп звездата Бритни Спиърс.
В началото на лятото SLAVA.BG се срещна с д-р Касабие, за да научи кои са ефикасните начини за сваляне на килограми и какво е необходимо да правим, за да изглеждаме добре през топлия сезон.

Разкажете ни малко повече за себе си?

Аз съм родена в Бейрут. Пристигнах със семейството си тук в България когато бях на пет години. Така вече 19 години сме в България въпреки че аз пътувам почти всеки месец, но винаги когато се връщам в България се чувствам все едно се прибирам у дома си. Баща ми е фармацевт и дойде да работи тук преди 19 години. Хареса ни на всички България и условията които ни предложи за живот и работа.

Тогава бях малка и си спомням единствено игрите и хубавите моменти със семейството си. Така те са решили да останат тук. Майка ми е адвокат...ние сме едно нормално семейство всеки се занимава и работи с това, което му се отдава най-добре и което го прави щастлив. Имам приятел тук в България с който не живеем заедно тъй като аз съм арабка а както знаете при нас не е прието да се живее с мъжа преди да сме подписали за брак. Така че живеем разделени, но това не ни пречи. Той е грък и е ортопед- хирург.

Какъв е вашият метод при работа с пациентите?

Не гладуването, а гурме кухнята със здравословно меню може да ви доведе до най-трайните резултати в отслабването. Това е моят метод. Да избереш това което харесваш като ястие, приготвено здравословно от нашите технолози, и в препоръчителното количество. Системата, която разработих, включва петкратно хранене на ден, и то с неща, на които е трудно да устоиш - риби, скариди, октопод, пилешки шишчета и телешки стекове, пълнени чушки, дори спагети и пица.

Каква е тайната в гурме-изкушенията, за да действат като ефикасен начин за сваляне на килограми?

Храните се приготвят с нискокалорични продукти и по специални технологии на диетичното готвене. Менютата са с превъзходен вкус и изглеждат много апетитно и никой не би предположил, че са част от програма за сваляне на килограми.

Случвало ли се е някои от клиентите да погледнат скептично на метода ви предвид факта, че им предлагате вкусен и негладуващ начин за отслабване?

Да, почти всичките пациенти - 90 процента от хората отговарят с въпроса „Ама аз ако ям това ще напълнея, защото не ям толкова”, но след като започнат да се хранят по определения режим и с правилно сортирани и приготвения ястия те сами виждат при всяко изследване килограмите, които са свалили.

Колко време е необходимо за спазването на подобна диета?

Няма режим, който да се спазва. Трябва всеки пациент да се научи на правилното приемане на точно определената храна. Да се създадат в него навици и правила за храненето. Всеки може сам да продължи след това- няма точно определен срок. Важното е, че резултатът от гурме храненето се вижда всяка седмица- имам клиентки, които топят по два килограма средно на седмица. Когато пациентът идва в кабинета ми при преглед със специален кантар се измерват мазнините в проценти и в килограми, както и мускулната, костната маса и водата в организма.

Изчислява се колко калории изразходва организмът в покой. Прави се сегментен анализ нa крайниците и на торса, така че да се определи къде и колко са излишествата. Ако изразходваните калории в покой са 1200, се изготвя диета с любимите на клиента храни, която е в рамките на 1200 калории, приети в петкратно хранене.

Как разработвате програмите за отслабване? За всеки отделен клиент менюто индивидуално ли е и кое налага по специалния избор на храни?

Да, всеки клиент индивидуално си избира какво да яде и кое му е любимото ястие. Всяка програма е индивидуална, както и количеството, което ние му приготвяме. Всичко е строго специфично за всеки един човек, както за мъж и жена- храната е различна.

Интересни са екзотичните подправки, които използвате. Какви по-точно са и ефектът от тях е само аромат и вкус или имат и отслабващи действия?

Яденето се приготвя с ливански зехтин (екстра върджин), а менюто изобилства с морски продукти от Гърция. От Китай се доставя специалният сорт див ориз. Много залагаме на ароматните и вкусни подправки, те нямат допълнителни калории или мазнина, те са естествени и полезни.

Какъв разтоварващ режим бихте препоръчали на читателите на slava.bg?

Не препоръчвам разтоварващ режим – препоръчвам правилно балансирано хранене, според хранителните нужди и физическо натоварване на всеки един човек. Трябва да знаете, че всеки разтоварващ режим връща поне с 1-2 кг отгоре, след като спрете с него.

Дубай, Кипър, България – това са дестинациите, в които са вашите кабинети. Как успявате да бъдете еднакво полезна и на трите места едновременно?

В Дубай и Ливан са функциониращите кабинети където работя с мои колеги в съдружие. В Кипър още не е готов кабинетът ми, но се надявам скоро да стане готов и да ви покажа първите си снимки оттам.  Раздавам се навсякъде, не казвам, че отделям повече внимание на пациентите си в София или в Дубай- те за мен са еднакво важни и значими, независимо дали са тук в България, в Ливан или Дубай - важни са ми всички и искам всеки да постигне желания резултат. Пътувам много и графикът ми е много натоварен.

Сред клиентите ти има и много известни личности – както българи, така и световно познати имена. По-лесно или по-трудно се работи с тях?

Да, по-лесно е, защото те знаят точно към каква цел са се устремили и полагат всички усилия за това. Още повече популярните българи са под светлините на прожекторите и когато медиите знаят, че са на диета при мен те ги следят месец или два по-късно, за да видят какви са резултатите, а пък и аз съм още по взискателка именно към известните си пациенти, защото те са моята реклама за работата ми.

Представителите на коя професия са най-амбицирани и стриктно спазват препоръките ви?

Всичко е до човек- хората са различни, но ми прави впечатление, че предимно адвокатите и нотариусите спазват най-много това, което съм им предписала.

Вие самата спазвате ли някакъв по-специален режим на хранене?

Аз ям почти всичко. Хората трябва да спрат да си поставят за фикс идея да отслабнат и да имат повече доверие в себе си- тогава ще имат успех! Аз мога само да им помогна в това да направят първите стъпки към здравословното хранене.

Вие сте на 24 г. От колко време имате кабинети в различни точки на света и как се финансира подобен проект на тази възраст?

Имаш ли качествена и добра идея винаги ще успееш. Ако работиш целенасочено и с добър екип всичко ще се получи. Не е задължително да влагаш много пари, за да започнеш. Важното е да правиш всичко с много любов и да покажеш себе си в това, което правиш, за да ти повярват хората и да видят самия резултат.

В чужбина работя с партньори, там се разполагаме в голям и луксозен център, има и различни други специалисти, с които работя наравно като - най-добрите фитнес инструктори, най-добрите имидж мейкъри, фризьори, пластични хирурзи, така че когато един човек иска да получи максимума за своето здраве и красота, той идва при нас. Иначе на този етап в България работя и влагам всичко сама. В момента работя в центъра си на бул.България и се радвам, че моят проект стартира с подкрепата на баща ми и моя приятел.

Това, че сте млада пречи ли понякога в работата?

Не досега не се е случвало някой да ме гледа скептично. Всеки ме гледа с добро око, защото нямам затлъстяване и помагам на хората. Напротив, това може само да ги мотивира да станат като мен.Не мога да давам съвет за нещо, което аз самата не мога да спазвам, затова смятам че е много важно един диетолог да изглежда здрав и в перфектна форма, за да може и неговите пациенти да постигнат неговите резултати.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !